Správa železnic přestaví nádraží v Rožnově pod Radhoštěm za 236 milionů

Budoucí podoba nádraží Rožnov pod Radhoštěm, vizualizace. Pramen: Správa železnicBudoucí podoba nádraží Rožnov pod Radhoštěm, vizualizace. Pramen: Správa železnic

V Rožnově vzniknou dvě nová nástupiště, rekonstrukcí projde i nádražní budova.

Správa železnic (SŽ) vyhlásila výběrové řízení na celkovou rekonstrukci stanice Rožnov pod Radhoštěm. Obnovou projde kolejiště i nádražní budova. Předpokládané celkové investiční náklady jsou 236 milionů korun. Stavební práce jsou plánovány na období od letošního srpna do května příštího roku.

„Stavba bude zahrnovat nejen rekonstrukci stanice, ale částečně i navazujícího traťového úseku. V Rožnově vzniknou dvě nová nástupiště s nástupní hranou ve výšce 550 milimetrů nad kolejí. Přístup k vlakům bude po přechodu propojeném chodníkem s oběma nástupišti,“ sdělil ředitel Stavební správy východ SŽ Miroslav Bocák.

Kompletní přestavbou projde rovněž nádražní budova, kde vzniknou nové prostory pro odbavení cestujících a větší čekárna. Pro budoucí instalaci zabezpečovacího zařízení se postaví nový technologický objekt, který bude propojený se stávající nádražní budovou společným zastřešením. Ve vzniklém průchodu budou umístěny stojany na kola.

Po dobu rekonstrukce nádražní budou pokladna, čekárna a WC fungovat v mobilních buňkách. Bude zřízeno provizorní nástupiště, zavedení náhradní autobusové dopravy se předpokládá během října a listopadu.

Budoucí podoba nádraží Rožnov pod Radhoštěm, vizualizace. Pramen: Správa železnic

Budoucí podoba nádraží Rožnov pod Radhoštěm, vizualizace. Pramen: Správa železnic

Tagy Rožnov pod Radhoštěm Správa železnic
78 komentářů