Správa železnic otevírá novou zastávku Příbram-sídliště

Nová zastávka Příbram-sídliště. Pramen: Správa železnicNová zastávka Příbram-sídliště. Pramen: Správa železnic

Nová zastávka na české železniční síti.

Příbram se po letech čekání zítra dočká jižní zastávky. Správa železnic ji po pětiměsíční výstavbě slavnostně otevře pod názvem Příbram-sídliště.

Zastávku tvoří jedno devadesátimetrové nástupiště, které vzniklo pod opěrnou zdí areálu hasičské základny. Je tři metry široké. Spolu s městem Správa železnic zbudovala i nové přístupové cesty.

Podle mluvčí Správy železnic Radky Pistoriusové zde začnou vlaky zastavovat až s příchodem čtvrtka, ačkoliv v elektronickém jízdním řádu jsou k dohledání vlaky už na dnešek. Zastávku by tak měl „pokřtít“ ranní osobní vlak 7931 jedoucí z Březnice do Zdic, který má odjezd z Příbrami-sídliště ve 4:07.

Zastávka leží na trati číslo 200, obsluhovat ji budou vlaky Českých drah na lince S60 (Blatná – Zdice).

Příbram-sídliště není jediným letošním přírůstkem na české železniční síti. Už v dubnu otevřela Správa železnic novou zastávku Neratovice-sídliště, ještě do konce roku se má otevřít nová zastávka u hokejového stadionu v Karlových Varech, od prosince má začít sloužit i nová zastávka Eden na 4. koridoru v Praze.

Nová zastávka Příbram-sídliště. Pramen: Správa železnicNová zastávka Příbram-sídliště, přístupová cesta (před a po). Pramen: Správa železnicNová zastávka Příbram-sídliště během výstavby a po dokončení. Pramen: Správa železnicNová zastávka Příbram-sídliště. Pramen: Správa železnic
Tagy Správa železnic Top zastávka Příbram-sídliště
100 komentářů