Nová zastávka Neratovice sídliště se otevírá, zastaví tam i rychlíky

Nová zastávka Neratovice sídlištěNová zastávka Neratovice sídliště

Česká železniční síť bude mít od zítřka v provozu novou železniční zastávku. Správa železnic otevře cestující veřejnosti nově zbudovanou zastávku

Česká železniční síť bude mít od zítřka v provozu novou železniční zastávku. Správa železnic otevře cestující veřejnosti nově zbudovanou zastávku Neratovice sídliště na trati Praha – Mladá Boleslav. Potvrdil to mluvčí SŽ Marek Illiaš.

„Mnoha zdejším obyvatelům se zrychlí cesta do Prahy proti jízdě autobusem,“ uvedl na Twitteru organizátor dopravy ROPID. Novinkou oproti plánům je i zastavování rychlíků linky R21, které mezi Prahou a Tanvaldem provozuje Arriva.

V Neratovicích na sídlišti mimo jiné vzniklo 120 metrů dlouhé nástupiště, stojany pro desítky kol či přechod zabezpečený signalizací.

Nová zastávka Neratovice-sídliště. Pramen: ROPID

Nová zastávka Neratovice-sídliště. Pramen: ROPID

Do konce letošního roku se mají otevřít ještě další tři zastávky. Vlaky začnou zastavovat také u sídliště v Příbrami, u hokejového stadionu v Karlových Varech a na zastávce Jeníkov-Oldřichov v Ústeckém kraji. Sem se přesunou nástupiště ze stanice Oldřichov u Duchcova.

V příštích dvou letech by se pak mělo otevřít několik dalších zastávek a jedna stanice. Na čtyřkolejné přeložce koridoru v Praze roste nová stanice Praha-Zahradní Město a zastávka Praha-Eden. Pro veřejnost by se měly otevřít v průběhu příštího roku. Cestování vlakem po metropoli má zlepšit i zastávka Praha-Rajská zahrada, která vznikne u stejnojmenné stanice metra.

Tagy Arriva Neratovice-sídliště Správa železnic zastávka
77 komentářů