Správa železnic dokončila v Brně s předstihem stavbu mostního provizoria přes Svratku

Poškozený most v Brně. Pramen: Správa železnicPoškozený most v Brně. Pramen: Správa železnic

Vyloučen je stále provoz vlaků po koleji ve směru na Jihlavu.

Správě železnic se podařilo výrazně zkrátit práce na instalaci mostního provizoria přes řeku Svratku v Brně. Výluka na koleji pro vlaky Brno – Břeclav byla tak ve 21:00 ukončena.

Původně měla skončit zítra ve 4.00 hod. Kolej pro vlaky směr Jihlava je nadále vyloučena. V nejbližších dnech provedeme diagnostiku mostu a rozhodneme o dalším postupu,“ řekl mluvčí Správy železnic Jan Nevola.

Provoz na mostě je omezený od včerejška poté, co se při mimořádné prohlídce zjistilo, že stavba má narušené pilíře a klenbu. Provizorní přemostění řeky začali dělníci budovat ve čtvrtek večer.

Podle Správy železnic je za porušením stavba protipovodňových opatření. Jejím investorem je město. Mluvčí města Filip Poňuchálek uvedl, že se Správou železnic plánuje společné jednání. Podle něj jsou takzvaní štětovnicové stěny umístěné dva metry od pilíře na místě od léta a od té doby žádné práce nepůsobily otřesy.

Most přes Svratku je čtyřkolejný, od čtvrtečního do dnešního večera byla v provozu jedna kolej na Břeclav a možné bylo provozovat i kolej na Přerov. I nadále platí omezení, o kterých dopravci informovali už včera. Přehled je zde.

Tagy Správa železnic uzel Brno Železniční uzel Brno ŽUB
21 komentářů