Správa železnic chce urychlit výluku u Černošic, betonáž proběhne zítra

Demontáž poškozeného sloupu v Černošicích. Foto: Správa železnicDemontáž poškozeného sloupu v Černošicích. Foto: Správa železnic

Správa železnic věří, že trať bude do 21 dnů plně průjezdná.

Správa železnic chce výrazně urychlit velké omezení na koridoru mezi Prahou a Berounem. Kvůli autonehodou poškozenému kotevnímu stožáru je zde od včerejšího dne omezen provoz pouze na jednu kolej.

Podle aktuálního vyjádření na svém twitterovém účtu chce Správa železnic namísto původně plánovaných pěti až šesti týdnů otevřít provoz do tří týdnů. „Chceme omezení na vytížené trati 171 maximálně zkrátit,“ uvedla.

Včera večer Správa železnic demontovala kotevní stožár poškozený při silniční nehodě. Zítra přijede speciální betonovací vlak, 1. března dojde k pevnostní zkoušce betonu.

Nároky na upevnění kotevního stožáru jsou totiž odlišné od běžných stožárů trakčního vedení. Je extrémně namáhaný, protože napíná celý kotevní úsek. Bude-li zkouška betonu úspěšná, začne vystrojení a zprovoznění trakčního vedení,“ uvedla Správa železnic.

Důvodem velkého omezení je silniční nehoda, ke které došlo 28. ledna v Černošicích, kdy osobní auto skončilo na trati a kotevní stožár poškodilo. Až do včerejška jezdily vlaky úsekem po obou kolejích, včera se ale při kontrole zjistilo, že je stožár poškozen příliš, a provoz na 2. traťové koleji se musí zastavit úplně.

České dráhy zareagovaly zrušením některých expresů mezi Prahou a Chebem a také části spojů linky S7 Praha – Beroun. Podrobnosti o omezení dopravy mají České dráhy na svých stránkách.

Tagy Správa železnic Trať 171 Trať 171 Praha - Beroun
56 komentářů