SOR Libchavy dodá do Bratislavy 63 autobusů NS 12

Autobus SOR NS 12 Electric v barvách DPB. Foto: DPBAutobus SOR NS 12 Electric v barvách DPB. Foto: DPB

Nové autobusy budou dodány do konce září.

Český výrobce autobusů SOR Libchavy začal s výrobou nových autobusů NS 12 pro Dopravný podnik Bratislava (DPB). Dopravce využil rámcovou smlouvu na 80 vozidel a u SOR objednal pvních 63 autobusů.

Objednávku potvrdil obchodní ředitel SOR Libchavy Filip Murgaš. „Celá série by měla být hotová do konce října,“ dodal Murgaš.

SOR vyhrál zakázku na nové autobusy pro Bratislavu loni v říjnu, hodnota kontraktu na 80 auotbusů je 19,08 milionu eur. SOR porazil v soutěži s odhadovanou cenou 22 milionů eur Mercedes-Benz a Solaris. Turecký Otokar nabídl sice ještě nižší cenu, byl ale vyřazen.

Nové nízkopodlažní autobusy budou splňovat emisní normu EURO 6d. V soutěži poprvé DPB kromě ceny a provozních nákladů hodnotil i chladicí výkon klimatizace a objem kompresoru klimatizace. Nákup nových autobusů bude DPB financovat z úvěru a dotace Bratislavy.

„Nové autobusy nahradí v ulicích vozidla, která jsou stará 12 až 14 let. Zkvalitní tak cestování městskou hromadnou dopravou,“ řekl už dříve předseda představenstva DPB Martin Rybanský.

Bratislava je pro SOR již tradičním odbytištěm autobusů, nově firma dodává také autobusy pro provoz v Bratislavském samosprávném kraji.

Tagy Dopravný podnik Bratislava DPB SOR Libchavy SOR NS 12
19 komentářů