Smartwings byly v červenci druhou nejpřesnější aerolinkou v Evropě. Ještě před dvěma lety patřily mezi nejhorší

Boein 737 MAX 8 registrace OK-SWA společnost Smartwings. Foto: Anna Zvereva / Flickr.comBoein 737 MAX 8 registrace OK-SWA společnost Smartwings. Foto: Anna Zvereva / Flickr.com

Nejpřesnějším leteckým dopravcem byly v červenci německé Eurowings.

Není to ještě tak dávno, kdy letecká společnost Smartwings okupovala spodní příčky žebříčku nejdochvilnějších dopravců v Evropě vydávaném společností OAG.

Tuzemský dopravce ale překvapil svým umístěním v jiném žebříčku: v sedmém měsíci byl druhým nejpřesnějším dopravcem na evropském nebi.

Vyplývá to z dat agentury Information Design, na které samy Smartwings upozornily na sociálních sítích. Jde o data 288 dopravců, kteří v červenci vykonali nejméně 1000 letů. Jako přesný je považován let, který přistane do patnácti minut po plánovaném příletu.

Oproti minulým rokům je díky slabšímu provozu pro dopravce jednodušší dosáhnout větší přesnosti, nedochází tak často k přetížení provozu na letišti nebo ve vzdušném prostoru. Ukazuje to i skutečnost, že v první dvacítce nejpřesnějších dopravců přistálo nejméně 90 % letů včas.

Světovou jedničkou se staly v červenci německé Eurowings. Dceřiná firma Lufthansy, která se chystá od října expandovat v Praze, měla přesných 98,3 %. Smartwings byly s přesností 94,6 % čtvrtým nejpřesnějším dopravcem na světě a druhým nejpřesnějším v Evropě.

Nejpřesnější aerolinky v červenci 2021

Eurowings 98,3 %

Safair 97,9 %

Fuji Dream Airlines 95,2 %

SmartWings 94,6 %

Air Busan 94,4 %

Singapore Airlines 94,3 %

Aer Lingus 93,8 %

Smartavia 93,6 %

All Nippon Airways 93,5 %

IndiGo 92,6 %

Tagy přesnost letů smartwings
12 komentářů