Další žebříček přesnosti aerolinek. Podle OAG měla nejméně zpoždění Garuda Indonesia

A330-900 společnosti Garuda Indonesia. Foto: AirbusA330-900 společnosti Garuda Indonesia. Foto: Airbus

Den po zveřejnění žebříčku nejpřesnějších leteckých dopravců společností Cirium přišla s novou tabulkou nejdochvilnějších aerolinek i společnost OAG. Ta za

Den po zveřejnění žebříčku nejpřesnějších leteckých dopravců společností Cirium přišla s novou tabulkou nejdochvilnějších aerolinek i společnost OAG. Ta za nejpřesnější aerolinku loňského roku vyhlásila indonéskou společnost Garuda Indonesia.

Podle OAG přiletělo do 15 minut podle letového řádu 95,01 % všech letů indonéské společnosti. V případě Aeroflotu šlo o 86 %. Ruský státní dopravce se umístil i v první desítce žebříčku OAG.

Jak je možné, že se pořadí liší, když obě firmy používají stejnou analytiku? Rozdíl může být v počtu sledovaných letů: Cirium tvrdí, že mapuje více než 100 tisíc letů denně, tedy 36,5 milionu letů za rok. OAG mluví o pokrytí 57,5 milionu letů za rok.

OAG ve své zprávě vyzdvihla výkon Garudy i s ohledem na fakt, že přes 35 % jejich letů začíná na velmi vytíženém letišti v Jakartě, kde pravidelně dochází ke zpožděním kvůli omezené kapacitě. Na druhém místě byla loni panamská společnost Copa Airlines. Ty byly loni vítězem celého žebříčku. Z první desítky vypadl naopak airBaltic, který vyhrál pořadí před dvěma lety, s přesností přes 83 % byl na 13. místě.

OAG letos v celoročním žebříčku nezveřejnila data za všechny dopravce, není tak jasné umístění ČSA a Smartwings. Jisté podle výsledků během roku je, že nejsou v první polovině žebříčku podle přesnosti.

OAG hodnotila i přesnost letišť. V této kategorii se shodla s Cirium: moskevské Šeremeťjevo vyhodnotila v kategorii největších letišť jako nejpřesnější. Nejmenší pravděpodobnost zpoždění byla loni podle OAG v Minsku.

Nejpřesnější aerolinky podle OAG
Garuda Indonesia (95,01 %)
Copa Airlines (92,01)
Skymark Airlines (90.12%)
Hawaiian Airlines (87.4%).
LATAM Airlines Group (86.41%)

Kompletní pořadí je ke stažení zde.

Tagy Garuda Indonesia OAG přesnost letů
3 komentáře