Smartwings budou létat pro flydubai déle, kontrakt prodloužily o více než měsíc

Boeing 737-800 společnosti SmartWings. Foto: SmartwingsBoeing 737-800 společnosti SmartWings. Foto: Smartwings

Letecké společnosti Smartwings a flydubai se dohodly na dalším pokračování pronájmu letadel Boeing 737-800 pro provoz v síti dopravce ze

Letecké společnosti Smartwings a flydubai se dohodly na dalším pokračování pronájmu letadel Boeing 737-800 pro provoz v síti dopravce ze Spojených arabských emirátů. Původní smlouva znamenala pronájem 4 letadel Smartwings od 14. prosince do 25. ledna. Nově budou pronajímat Smartwings dva boeingy nejméně do konce února.

Smlouvu jsme prodloužili do 29. února na dvě letadla. Jednáme o možnosti další obchodní spolupráce,“ řekla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková. Podle rezervačního systému flydubai počítá se Smartwings až do konce března, u letů z Prahy do Dubaje je u většiny termínu uvedeno, že let je provozován Smartwings. I nadále se lety provozované Smartwings neobjevují v nabídce Emirates, s kterými mají jinak flydubai codesharovou spolupráci.

Flydubai se rozhodly pro pronájem letadel od jiných dopravců kvůli uzemnění letadel 737 MAX. Tím trpí i Smartwings, přes zimu ale není poptávka po letech z Česka tak velká, a proto část kapacity pronajímá do zahraničí.

V případě flydubai jde o takzvaný ACMI pronájem (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance), kdy český dopravce poskytne nejen letadlo, ale i posádku a postará se o údržbu i pojištění.

Tagy Boeing 737-800 flydubai smartwings uzemnění letadel 737 MAX
12 komentářů