Smartwings pronajmou čtyři boeingy flydubai

Boeing 737-800 společnosti SmartWings. Foto: SmartwingsBoeing 737-800 společnosti SmartWings. Foto: Smartwings

Letecká společnost Smartwings vyhrála zakázku společnosti flydubai na pronájem čtyř letadel Boeing 737-800 pro období na přelomu letošního a příštího

Letecká společnost Smartwings vyhrála zakázku společnosti flydubai na pronájem čtyř letadel Boeing 737-800 pro období na přelomu letošního a příštího roku. Letadla dopravci ze Spojených arabských emirátů  poskytne i s posádkami na více než měsíc.

Kontrakt dnes oznámil flydubai v tiskové zprávě. Kontrakt je uzavřený na období od 14. prosince do 25. ledna příštího roku. Smartwings tak vytíží svoji kapacitu letadel, která má přes slabší zimní období méně využitá.

Jde o takzvaný ACMI pronájem ( Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance), kdy český dopravce poskytne nejen letadlo, ale i posádku, postará se o údržbu i pojištění. Důvodem pronájmu je nedostatek letadel kvůli 14 uzemněným strojům 737 MAX 8. Stejným problémem trpí i Smartwings, v zimě ho ale tak nepociťují.

Uzemnění letadel má na náš provoz velký dopad, museli jsme letový řád redukovat o třicet procent. Pronájmem dalších čtyř letadel budou mít cestující více možností, jak s námi letět,“ řekl šéf flydubai Ghaith Al Ghaith. „Je to pro nás cesta, jak více využít naše letadla v době, kdy poptávka po létání v Evropě není tak vysoká. Věříme, že tato dohoda je začátkem naší intenzivnější spolupráce,“ podotkl šéf Smartwings Roman Vik.

Podpis dohody o pronájmu letadel mezi zástupci flydubai a Smartwings. Foto: flydubai

Podpis dohody o pronájmu letadel mezi zástupci flydubai a Smartwings. Foto: flydubai

Letadla Smartwings nasadí flydubai na linky do Bahrajnu, Kolomba, Faisalabadu, Karáčí, Muscat, Multanu, Sialkotu i Prahy. Flydubai má codesharovou spolupráci s Emirates, cestující s letenkou od Emirates se tak poprvé v historii mohou ocitnout i v letadle Smartwings.

Tagy ACMI pronájem flydubai smartwings Top
80 komentářů