Slovinské železnice kupují dvacet dieselových jednotek od Stadleru

Jednotka FLIRT pro slovinského státního dopravce. Foto: Stadler RailJednotka FLIRT pro slovinského státního dopravce. Foto: Stadler Rail

Objednávka navazuje na již 21 dodaných jednotek.

Slovinský státní dopravce Slovenske železnice (SŽ) koupí od společnosti Stadler Rail dalších dvacet nových jednotek. Půjde o vozidla FLIRT 3 s diesel-elektrickýmpohonem. Stejný typ vozidel už ve Slovinsku jezdí. Slovinsko je pro Stadler dlouhodobě důležitým trhem, jezdí zde i elektrické jednotky FLIRT a KISS.

Kontrakt v hodnotě 148 milionů eur oznámil dopravce včera při podpisu smlouvy. Jednotky mají být nasazeny na přeshraniční výkony do Chorvatska a Rakouska na neelektrifikované tratě. Jednotky budou vyrobeny tak, že bude možná jejich přestavba na elektrické.

Jde o třívozové jednotky, které  budou mít 171 míst k sezení, z toho 12 v první třídě. Budou plně nízkopodlažní a klimatizované, vybaveny ETCS, zásuvkami a wi-fi. Maximální rychlost bude 140 kilometrů v hodině. Nové jednotky mají snížit emise dopravce v porovnání se současnou úrovní. Ve Slovinsku jezdí jako řada 610/615.

Dopravce dosud od Stadleru koupil celkem 52 jednotek (10 KISS, 21 elektrických jednotek FLIRT a 21 dieselových jednotek FLIRT) .

Tagy DMU FLIRT Slovenske železnice Stadler Rail
33 komentářů