Slovenská vláda přeruší studentům dopravu zdarma, seniorům slevu ponechala

Motorová jednotka 813+913 společnosti ZSSK. Foto: Szalay3/Wikimedia CommonsMotorová jednotka 813+913 společnosti ZSSK. Foto: Szalay3/Wikimedia Commons

Nová slovenská vláda přistoupila k dočasnému zrušení bezplatné přepravy dětí a studentů ve vlacích. Jde o opatření v rámci boje

Nová slovenská vláda přistoupila k dočasnému zrušení bezplatné přepravy dětí a studentů ve vlacích. Jde o opatření v rámci boje s koronavirovou nákazou, které má trvat po dobu zavření škol. Informoval o tom slovenský Denník N.

Důchodcům bylo nulové jízdné ponecháno, vláda je nicméně vyzvala, aby vlaky zdarma nevyužívali a bez závažného důvodu nevycházeli z domu.

Bezplatné cestování ve vlacích zavedla vláda premiéra Roberta Fica na podzim v roce 2014. Týkalo se dětí do 15 let, studentů denního studia a důchodců nad 62 let. Stoprocentní sleva neplatí ve vlacích vyšších kategorií (EC, IC).

V České republice se mládež a senioři (nad 65 let) těší slevě 75 procent. V minulých dnech ministryně financí Alena Schillerová v České televize několikrát naznačila, že vláda slevy omezí, zatím k tomu ale nedošlo.

Tagy koronavir slevy v dopravě slovensko Top
56 komentářů