SkyUp expanduje v Pardubicích, do Kyjeva bude létat až pětkrát týdně

Boeing 737-800 společnosti SkyUp Airlines v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.comBoeing 737-800 společnosti SkyUp Airlines v Praze. Foto: Rosťa Kopecký / Flyrosta.com

Ukrajinská nízkonákladová letecká společnost SkyUp Airlines přidala týden po startu nové linky z Pardubic do Kyjeva do svého rezervačního systému

Ukrajinská nízkonákladová letecká společnost SkyUp Airlines přidala týden po startu nové linky z Pardubic do Kyjeva do svého rezervačního systému další lety.

Už dříve firma přidala proti původnímu plánu tří letů týdně nově čtvrteční frekvence od prosince, od nového letního letového řádu bude létat pětkrát týdně. Vyplývá to z dat v rezervačním systému, letenky jsou již v prodeji. SkyUp zahájily provoz v Česku v druhé polovině října, když kromě linky z Pardubic otevřel nová spojení z Prahy do Charkova a Lvova. U nich zatím k navýšení počtu letů nedochází.

SkyUp dosud létá z Pardubic Pardubic do Kyjeva třikrát týdně – v úterý, pátek a v neděli. Z Pardubic odlétá ve 12:50 a do Kyjeva přilétá v 15:40, z Kyjeva odlétá v 11 hodin a přilétá do Pardubic v 11:50. Prosincové přidání čtvrteční frekvence je na odlety ve stejný čas jako dosud.

Od 30. března začala firma prodávat i lety na pondělí, spojení tak bude každý den kromě středy a soboty. Mírně se s novým letovým řádem mění i časy letů z Pardubic. Z Kyjeva bude linka odlétat v 9:55 s příletem do Pardubic v 11:05 a odletem o hodinu později, v Kyjevě je letadlo ve 14:55. Pardubické letiště letos bojuje s velkým úbytkem cestujících. Spojení do Kyjeva označuje jako bránu do světa. Jako řešení nedostatku cestujících na novém letištním terminálu postaveném za stamiliony korun nedávno ředitelka letiště Hana Šmejkalová navrhla odebrání některých letů Letišti Praha.

Tagy Letiště Pardubice SkyUp Airlines
22 komentářů