Škoda Electric mění vedení, Šilhánek končí po 13 letech

Společnost Škoda Electric, známá především jako výrobce trolejbusů, vyměnila po 13 letech generálního ředitele. Jaromír Šilhánek se přesunul do vedení

Společnost Škoda Electric, známá především jako výrobce trolejbusů, vyměnila po 13 letech generálního ředitele. Jaromír Šilhánek se přesunul do vedení mateřské skupiny Škoda Transportation na pozici viceprezidenta pro strategii. Ve Škodě Electric jej nahradil Bedřich Koukal. Důvody firma nesdělila.

Bedřich Koukal. Pramen: Linkedin

Bedřich Koukal. Pramen: Linkedin

„Jedná se o velmi zkušeného manažera, který se pohybuje ve strojírenství celou svoji kariéru,“ uvedl předseda představenstva a prezident skupiny Škoda Transportation Petr Brzezina. Koukal působil posledních deset let ve švédsko-švýcarské korporaci ABB, naposledy jako ředitel pro strategické projekty.

V letech 1983 až 1988 vystudoval obor elektrotechniky na VUT v Brně. Do ABB nastoupil poprvé v roce 1997 jako vedoucí obchodu a marketingu. Mezi roky 2004 – 2006 pracoval v technologické společnosti VA TECH EZ, poté se vrátil zpět do ABB.

Šilhánek byl ve společnosti Škoda Electric od prosince 2003, kdy nastoupil na pozici finančního ředitele. Roku 2006 byl jmenován předsedou představenstva a generálním ředitelem. Svou pracovní kariéru začínal jako ekonom ve firmě Berger Bohemia. Pracoval i ve firmě Panasonic. Vystudoval technickou kybernetiku, ekonomii a finance na Západočeské univerzitě.

„Společnost pod ním měla výborné výsledky a věřím, že se jeho bohaté zkušenosti zúročí a pomohou v dynamickém rozvoji celého koncernu,“ řekl k Šilhánkovi Brzezina.

Škoda Electric je výrobcem trolejbusů, elektrických autobusů a trakčních pohonů a motorů pro lokomotivy, tramvaje, elektrické jednotky, soupravy metra nebo důlní vozidla. Zaměstnává 800 lidí.

Tagy personální Škoda Electric
Žádné komentáře