Nečekaná změna ve Vysokém Mýtě: Ředitel Jiří Vaněk opouští Iveco

Výroba autobusů ve vysokomýtském závodě Iveco Czech Republic. Foto: IvecoVýroba autobusů ve vysokomýtském závodě Iveco Czech Republic. Foto: Iveco

Generální ředitel českého Iveca se rozhodl odejít ze společnosti, se kterou spojil celou kariéru.

Ve vedení výrobce autobusů Iveco Czech Republic došlo ke změně. Generální ředitel Jiří Vaněk se rozhodl odejít ze společnosti, se kterou spojil celou kariéru. Společnost to oznámila v tiskové zprávě.

Jiří Vaněk, bývalý generální ředitel Iveco Czech Republic. Pramen: Iveco

Jiří Vaněk, bývalý generální ředitel Iveco Czech Republic. Pramen: Iveco

Na pozici generálního ředitele Vaňka nahradí David Kříž, který pracuje ve firmě od roku 1998 a v současné době je hlavním právníkem mateřské skupiny CNH Industrial pro střední a východní Evropu a pro značku Iveco v Evropě.

Vaněk zastával i pozici ředitele pro oblast Product Engineering & Validation, kde měl jako vystudovaný strojař na starost vývoj nových autobusů. Zde ho nahradí Serdar Güngör, který měl dvacet let na starost vývoj produktů společnosti Ford Otomotiv.

„Iveco Czech Republic děkuje Jiřímu Vaňkovi za jeho přínos, díky kterému firma získala respekt a potvrdila pozici renomovaného výrobce autobusů. Zároveň společnost věří, že odborné znalosti a manažerské dovednosti Davida Kříže a Serdara Güngöra podpoří další rozvoj společnosti,“ napsala firma v oznámení.

Vaněk (roč. 1965) nastoupil do tehdejší Karosy v roce 1989 po dokončení Strojní fakulty ČVUT. Generálním ředitelem se stal před šesti lety.

Tagy Iveco Czech Republic Jiří Vaněk personální
22 komentářů