Kupka se zbavuje prvního náměstka, odchází Sechter spjatý s ANO

Budova ministerstva dopravy. Pramen: MDČRBudova ministerstva dopravy. Pramen: MDČR

Od Kupkova nástupu se tým náměstků už rozrostl o Václava Bernarda (STAN) a Tomáše Vrbíka (ODS).

Ministerstvo dopravy zaznamená první odchod z týmu náměstků od nástupu nového ministra Martina Kupky (ODS). Úřad po necelých dvou letech opouští náměstek Jan Sechter, který měl pověst člověka napojeného na hnutí ANO2011. Sechter bude propuštěn v rámci organizační změny. Deníku Zdopravy.cz to potvrdilo několik zdrojů a bez uvedení jména i Kupka.

Funkce náměstka na ministerstvu dopravy se Sechter ujal v půli července 2020, když předtím působil jako poradce tehdejšího šéfa poslanecké sněmovny Radka Vondráčka (ANO). V minulosti byl také velvyslancem v Polsku a Rakousku.

Na ministerstvu dopravy měl na starosti mezinárodní vztahy a také nesilniční módy dopravy, tedy železnici, letectví a vodní dopravu. Angažoval se například ve prospěch splavnění Odry do Ostravy nebo údržby splavného Labe v Německu.

„Můžu potvrdit, že navrhnu vládě změnu organizační struktury ministerstva dopravy od 1. dubna. Rozhodl jsem se i kvůli blížícímu se předsednictví si pod sebe vzít zahraniční odbor, ale také BESIP či ITS. Dále se všechny módy dopravy sjednotí pod vedení jednoho náměstka dopravní sekce. Tím dojde ke zrušení jedné pozice náměstka ministra,“ potvrdil deníku Zdopravy.cz Kupka. Sechterovu agendu si tak rozdělí ministr s náměstkem Ladislavem Němcem.

Od Kupkova nástupu se tým náměstků už rozrostl o Václava Bernarda (STAN) a Tomáše Vrbíka (ODS). I po odchodu Sechtera tak bude mít Kupka o jednoho náměstka více než jeho předchůdce Karel Havlíček. K významným personálním změnám v rezortu se dá počítat i odchod Ivana Bednárika z čela Českých drah.

Tagy Jan Sechter Ministerstvo dopravy personální
11 komentářů