Škoda dodá trolejbusy do Jihlavy i Mariánských Lázní

Trolejbus Škoda 32Tr. Foto: Škoda ElectricTrolejbus Škoda 32Tr. Foto: Škoda Electric

Škoda Electric podepsala během dvou dní dva další kontrakty na dodávku trolejbusů do českých měst. V obou případech jde o

Škoda Electric podepsala během dvou dní dva další kontrakty na dodávku trolejbusů do českých měst. V obou případech jde o trolejbusy s karoserií z produkce SOR Libchavy.

V Mariánských Lázních bude jezdit celkem osm nových trolejbusů Škoda 30 Tr. Jde o vozidla s 13 let starým designem vycházející z autobusu SOR NB 12 City.

Vítězství oznámil na svém facebookovém profilu náměstek hejtmanky Karlovarského kraje pro dopravu a mariánskolázeňský zastupitel Martin Hurajčík. Do soutěže se nikdo jiný než Škoda Electric nepřihlásil. Za osm trolejbusů zaplatí Městská doprava Mariánské Lázně celkem 100,6 milionů korun. Vozidla budou mít baterii, která umožní dojezd až 14 kilometrů mimo trolejové vedení.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156514036235817

Ještě nedávno odepisovaná trolejbusová doprava v Mariánských Lázní se nákupem nových vozidel dočká dalšího impulsu pro svůj rozvoj. Po záchraně provozu tratí dostane město i výraznou podporu z Integrovaného operačního programu (IROP) na nákup nových trolejbusů.
Městská doprava Mariánské Lázně je jedním z devíti příjemců, který dosáhne na dotace z IROP. Ministerstvo pro místní rozvoj oznámilo navýšení objemu peněz na výzvu „Nízkoemisní a bezemisní vozidla“ o celkem 636 milionů korun. Dostalo se tak na projekty, které původně byly na seznamu náhradních. IROP zaplatí v Mariánských Lázních 80 % ceny.

Jasno o dodavateli mají už i v Jihlavě. Dopravní podnik města Jihlavy podepsal se  Škodou Electric smlouvu na dodání celkem 7 parciálních trolejbusů Škoda 32 Tr za 96 milionů korun.   Také v případě Jihlavy byla Škoda Electric jediným zájemcem. Jihlava bude mít ale verzi s modernějším designem vycházející z modelu NS12. Podobné mají například v Opavě. Kromě parciální trolejbusů koupí ještě tři další klasické trolejbusy 32 Tr bez baterie.

Tagy 32 Tr Škoda Electric Top trolejbusy Jihlava trolejbusy Mariánské Lázně
9 komentářů