Opava koupila dalších pět trolejbusů od Škody Electric, ukrajinský Bogdan byl dražší

Trolejbus 32 Tr v ulicích Opavy. Foto: MDPOTrolejbus 32 Tr v ulicích Opavy. Foto: MDPO

Městský dopravní podnik Opava rozšíří svoji flotilu trolejbusů o další pětici vozů Škoda 32 Tr od Škody Electric. Nové trolejbusy

Městský dopravní podnik Opava rozšíří svoji flotilu trolejbusů o další pětici vozů Škoda 32 Tr od Škody Electric. Nové trolejbusy má výrobce dodat do konce letošního roku, dopravce na ně získá dotaci z Integrovaného operačního programu.

Vyplývá to z uzavřené smlouvy v registru smluv. Za pětici nízkopodlažních vozů zaplatí v Opavě 57,6 milionu korun bez DPH, jeden trolejbus vyjde na 11,5 milionu korun. Oproti prvnímu kontraktu na deset stejných trolejbusů tak budou o dva miliony korun za kus levnější.

Podle zprávy zadavatele se soutěže zúčastnilo ještě sdružení firem Trolejbusy Opava vedené společností Tram for Envi. To nabídlo cenu o 600 tisíc korun vyšší. Podle dokumentace ve zprávě zadavatele je patrné, že druhým členem sdružením byl ukrajinský výrobce Bogdan Group. Ten dosud na českém trhu neuspěl, podle dostupných informací jde o první účast firmy v soutěžích českých dopravních podniků.

Opava byla prvním městem, kde trolejbusy 32 Tr začaly jezdit. Trolejbusy s karosérií od SOR Libchavy jezdí ještě v Pardubicích a Teplicích.

Tagy 32 Tr Bogdan MDPO Městský dopravní podnik Opava Škoda 32 Tr Škoda Electric
18 komentářů