Škoda Auto začala spolupracovat s RegioJetem na sdílení skútrů a aut

Elektrické skútry BeRider před vlakem RegioJetu. Foto: Škoda AutoElektrické skútry BeRider před vlakem RegioJetu. Foto: Škoda Auto

Spolupráce dopravce s automobilkou řeší dopravu i na nádraží či z nádraží.

RegioJet propojil své službu se společností Škoda Auto Digilab, který v Česku provozuje systém sdílených elektrických skútrů BeRider a pronájem vozidel HoppyGo.

Oznámení o spolupráci dnes automobilka zveřejnila v tiskové zprávě. Podle automobilky tak obě firmy mohou využít komfortní dopravu od dveří ke dveřím bez toho, aby cestující měli potřebu využít vlastnit auto.

„Partnerství se společností RegioJet nám dává nám příležitost využít řadu synergií a učinit individuální mobilitu ještě progresivnější. V rámci této spolupráce také sledujeme zákaznickou orientaci našich služeb, které jsou šity přesně na míru požadavkům našich uživatelů a
usnadňují jim každodenní život,“ řekla Jarmila Plachá, ředitelka Škoda Auto DigiLab.

RegioJet nejprve propojí jízdní doklady se službou BeRider. Při koupi jízdenky na autobus nebo vlak RegioJet obdrží cestující zvýhodněnou možnost zaregistrovat se do služby sdílení elektrických skútrů BeRider. Po potvrzení obdrží e-mail s kódem na 60 volných minut, díky němuž se může na skútru bezplatně dopravit na nádraží nebo z nádraží. BeRider zatím působí jen v Praze. Hodina volných minut platí jen při první registraci.

Podle podobného vzoru zapojí partneři i peer-to-peer carsharing HoppyGo. Nově registrovaní uživatelé HoppyGo obdrží k jízdence RegioJetu kredit ve výši 500 Kč na pronájem vozu. Cestující tak můžou například jet sdíleným osobním vozem na nádraží, tam jej v budoucnu odstavit na rezervovaných parkovacích místech a pokračovat v cestě autobusem nebo vlakem RegioJet. RegioJet už takto spolupracuje se službou Car4Way.

Spoje RegioJetu budou v budoucnu k mání i přes multimodální aplikaci Citymove, která je k dispozici v Praze. Přes ní bude možné pro plánovanou cestu předem vytvořit kombinaci dopravních prostředků jako vlak či autobus RegioJet, elektrický skútr BeRider, sdílený vůz HoppyGo, prostředky MHD, sdílená kola nebo taxi. Uživatelé si můžou dotykem prstu vybrat vhodné dopravní prostředky, rezervovat je, rovnou zaplatit a získat tak pro sebe nejpohodlnější spojení.

Tagy BeRider HoppyGo RegioJet Škoda Auto Škoda Auto Digilab
76 komentářů