Škoda a Iveco předaly první trolejbusy pro francouzské město Limoges

Trolejbus Iveco s výzbrojí Škoda pro město Limoges. Pramen: Škoda ElectricTrolejbus Iveco s výzbrojí Škoda pro město Limoges. Pramen: Škoda Electric

Po více než roce od uzavření smlouvy předala plzeňská Škoda Electric první dva ze tří objednaných kloubových trolejbusů francouzskému městu

Po více než roce od uzavření smlouvy předala plzeňská Škoda Electric první dva ze tří objednaných kloubových trolejbusů francouzskému městu Limoges. Trolejbusy jsou výsledkem spolupráce s koncernem Iveco, který je i finálním dodavatelem. Škoda vyrobila kompletní pohon včetně baterií a zajistila montáž. Jde o první český trolejbus pro Francii.

„Pro Škodu to není první trolejbusový úspěch na západním trhu. V minulosti se firma podílela například na dodávce vozidel hlavně do Itálie, ale také do Španělska, Švédska či Portugalska,“ uvedl obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch.

Nové trolejbusy pro Limoges mají bateriový pohon s dynamickým dobíjením během jízdy, který umožňuje jízdu i na delších úsecích trati, kde není trolejové vedení. Systém umožňuje dojezd až 15 kilometrů mimo trolejové vedení, což v Limoges využijí.

„Dodávka pro Limoges a také aktuální projekt dodávky trolejbusů pro další francouzské město St. Etienne ukazuje, že můžeme být úspěšní i na těch nejnáročnějších teritoriích,“ doplnil Kuch.

Limoges leží ve středozápadní Francii asi 400 kilometrů jižně od Paříže. Město má zhruba 135 tisíc obyvatel a trolejbusový park čítá 31 vozidel. Limoges je jedním ze tří měst, ve kterých jezdí ve Francii trolejbusy (trolejbusy provozují ještě v Lyonu a St.Etienne, specifický trolejbusový systém s vodícími kolejemi mají v Nancy.)

Tagy Iveco Limoges parciální trolejbus Škoda Electric
16 komentářů