Síť příměstských vlaků v Paříži je o 8 kilometrů delší. RER nově jezdí do Nanterre

Otevření nové linky RER E v Paříži. Foto: Ile-de-France MobilitésOtevření nové linky RER E v Paříži. Foto: Ile-de-France Mobilités

Paříž počítá s prodloužením linky dál na západ.

V Paříži a regionu Île-de-France slouží dalších 8 kilometrů sítě příměstských vlaků RER. Organizátor veřejné dopravy Île-de-France Mobilités a správce infrastruktury SNCF Réseau tento týden zahájili provoz na prodloužené lince RER E až do Nanterre na západě Paříže.

Na trase ze stanice Saint-Lazare vznikly tři nové stanice: Porte Maillot, La Défense – Grande Arche a Nanterre-la-Folie. Linka RER E dosud sloužila hlavně pro cesty z východních okrajů aglomerace do centra, nyní pokračuje dál do centra. Nová trasa má ulevit především spojům linky RER A, která vede v blízkosti nové trasy E.

Nanterre je konečnou jen na dva roky. Do roku 2026 začnou jezdit příměstské vlaky dál na západ do Mantes-la-Jolie.

Provoz na nové trase je zatím omezen na čtyři vlaky za hodinu, postupně bude docházet k navýšení počtu spojů. SNCF jako dopravce čeká na dodávku dalších nových vlaků RER NG do konce letošního roku.

Otevření nové linky RER E v Paříži. Foto:  Ile-de-France MobilitésOtevření nové linky RER E v Paříži. Foto:  Ile-de-France MobilitésOtevření nové linky RER E v Paříži. Foto:  Ile-de-France MobilitésOtevření nové linky RER E v Paříži. Foto:  Ile-de-France MobilitésOtevření nové linky RER E v Paříži. Foto:  Ile-de-France MobilitésOtevření nové linky RER E v Paříži. Foto:  Ile-de-France MobilitésOtevření nové linky RER E v Paříži. Foto:  Ile-de-France MobilitésOtevření nové linky RER E v Paříži. Foto:  Ile-de-France MobilitésProdloužení RER E. Foto:  Ile-de-France Mobilités
Tagy Ile-de-France Mobilités Paříž RER
9 komentářů