Silničáři po šesti týdnech uvolňují lidický přivaděč do Kladna

Silnice I/61 kolem Lidic prošla rekonstrukcí. Pramen: ŘSDSilnice I/61 kolem Lidic prošla rekonstrukcí. Pramen: ŘSD

Silnice se deset let neopravovala a vykazovala řadu vážných vad, například praskliny, výtluky či vyjeté koleje.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) z vetší části završilo práce na opravě silnice I/61 mezi dálnicí D7 a Kladnem. Konkrétně se od 11. října opravoval dvoukilometrový úsek od mimoúrovňové křižovatky s D7 (Exit 7) po křižovatku s lidickou ulicí Tokajická. Dnes po 16:00 bude úsek opětovně otevřen řidičům v obou směrech, oznámil mluvčí ŘSD Martin Buček.

Skončí tak šestitýdenní uzavírka, během které byl provoz v dotčeném úseku veden jednosměrně, zachován byl pouze směr na Kladno. Pro opačný směr byly značeny objízdné trasy přes mimoúrovňovou křižovatku Bouchalka na D7 (Exit 9) a přes mimoúrovňovou křižovatku Unhošť na D6 (Exit 12).

„Dokončovací práce budou i nadále probíhat po dobu zhruba jednoho až dvou týdnů v rámci takzvaného posuvného pracovního místa, kdy ještě může dojít k místně a časově omezenému zásahu do plynulosti provozu,“ doplnil Buček. Práce vyšly na 40 milionů.

Rekonstrukce spočívala především v pokládce nových asfaltových vrstev, obnově značení, výměně svodidel a zpevnění krajnic. Silnice vykazovala řadu vážných vad, například rozvětvené praskliny, výtluky či vyjeté koleje.

 

Tagy I/61 ŘSD
8 komentářů