Silničáři budou opravovat lidický přivaděč do Kladna, doprava povede po objížďkách

Silnice I/61, ilustrační foto. Pramen: ŘSDSilnice I/61, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Provoz v dotčeném úseku I/61 bude veden jednosměrně, zachován bude pouze směr na Kladno.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začne v pondělí s opravou silnice I/61 mezi Kladnem a dálnicí D7, konkrétně jde o dvoukilometrový úsek od mimoúrovňové křižovatky s D7 (Exit 7) po křižovatku s lidickou ulicí Tokajická. Opravy se týkají i větví dálniční křižovatky.

Opravy významně naruší provoz na hlavním tahu do Kladna. Provoz v dotčeném úseku I/61 bude veden jednosměrně, zachován bude směr na Kladno. Pro opačný směr budou značeny objízdné trasy přes mimoúrovňovou křižovatku Bouchalka na D7 (Exit 9) a přes mimoúrovňovou křižovatku Unhošť na D6 (Exit 12). Práce za 40 milionů korun mají skončit po zimní přestávce příští rok na jaře.

„V posledním desetiletí nebyla kromě běžné letní a zimní údržby oprava uvedených částí komunikace provedena a na komunikaci se tak vyskytují závady, které mají charakter například divokých, podélných nebo příčných a rozvětvených prasklin, výtluků a vyjetých kolejí,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Rekonstrukce spočívá především v pokládce nových asfaltových vrstev, obnově značení, výměně svodidel a zpevnění krajnic. „S ohledem na intenzitu provozu budou upravena problematická místa přechodů pro chodce za účelem zvýšení bezpečnosti peších účastníků silničního provozu,“ doplnil Buček.

Tagy I/61 Kladno ŘSD
10 komentářů