Sichuan Airlines odsunuly plány na novou linku z Prahy, v červenci ji nespustí

Airbus A330 společnosti Sichuan Airlines v Praze. Foto: Letiště PrahaAirbus A330 společnosti Sichuan Airlines v Praze. Foto: Letiště Praha

Letecká společnost Sichuan Airlines odsunula na neurčito svůj plán otevřít novou přímou linku z Prahy do Šen-čenu. K oznámení startu

Letecká společnost Sichuan Airlines odsunula na neurčito svůj plán otevřít novou přímou linku z Prahy do Šen-čenu. K oznámení startu nové linky od července došlo letos v dubnu při návštěvě prezidenta Miloše Zemana v Číně.

Odložení potvrdil deníku Zdopravy.cz zástupce aerolinek v Česku Will You. „Kvůli problémům v Šen-čenu jsme se rozhodli otevřít linku později,“ potvrdil You. O konkrétním datu ještě nebylo rozhodnuto.

Podle původních plánů měla linka začít létat od 1. července dvakrát týdně s Airbusem A330. Šen-čen by byl pátým městem v Číně, které má přímé spojení s Prahou. Letadla měla létat v pondělí a ve čtvrtek.

„Jsme velmi rádi, že můžeme navázat na dosavadní úspěšnou spolupráci s dopravcem a rozšířit nabídku spojení pro naše cestující o novou dálkovou destinaci. Díky zavedení přímých letů do Šen-čenu se zvýší zájem čínských turistů o Prahu a Českou republiku a zároveň vzniknou další příležitosti rozvoje vzájemných obchodních vztahů s tímto regionem. Očekáváme, že novou leteckou linku využije až 40 tisíc cestujících ročně v obou směrech,“ řekl v dubnu Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha.

Podpis dohody se uskutečnil v rámci podpisového ceremoniálu na velvyslanectví České republiky v Pekingu u příležitosti státní návštěvy českého prezidenta Miloše Zemana v Číně.

Šen-čen leží v těsné blízkosti Hongkongu, je s 12,5 miliony obyvatel jedním z největších čínských měst.

Tagy letecké spojení s Čínou letiště praha Sichuan Airlines
6 komentářů