dkv-spojujeme

Sezona rekreační plavby nezačne, komory zůstanou zavřené. Nekonají se ani zkoušky

Plavba po Vltavě pod Českými Budějovicemi. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPlavba po Vltavě pod Českými Budějovicemi. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Opatření proti šíření Covid-19 zasáhla i oblast rekreační plavby. Na základě změn manipulačního řádu plavebních komor na labsko-vltavské vodní cestě

Opatření proti šíření Covid-19 zasáhla i oblast rekreační plavby. Na základě změn manipulačního řádu plavebních komor na labsko-vltavské vodní cestě je do odvolání umožněno proplavování pouze nákladních lodí a osobních lodí bez cestujících, a to na základě předchozího objednání.

„Proplavení malých a rekreačních plavidel není možné,“ potvrdila deníku Zdopravy.cz ředitelka Státní plavební správy Klára Němcová. Sezona obecně začíná s příchodem dubna, na Baťově kanále pak obvykle 1. května. Odklad se tak aktuálně týká především Vltavy a Labe. Omezení je podle SPS dáno především tím, že správci toků mají na starosti kritickou infrastrukturu a museli proto přijmout „krizová opatření personálního charakteru“.

Státní plavební správa zároveň musela zastavit zkoušky způsobilosti vůdců malých a rekreačních plavidel, neboť při nich dochází k větší kumulaci osob. „Samozřejmě počítáme s tím, že až budou opatření uvolněna, zrušené termíny nahradíme v co možná nejkratším čase,“ doplnila Němcová.

Tagy koronavir rekreační plavba Státní plavební správa
10 komentářů