Šéf ŘSD Kováčik končí po necelých třech měsících

Jmenování Pavola Kováčika (vpravo) Vladimír Kremlíkem. Foto:Ministerstvo dopravyJmenování Pavola Kováčika (vpravo) Vladimír Kremlíkem. Foto:Ministerstvo dopravy

Ministr dopravy Vladimír Kremlík dnes uvolnil z funkce generálního ředitele ŘSD Pavola Kováčika. Oficiálním důvodem Kováčikova konce v čele silničářů

Ministr dopravy Vladimír Kremlík dnes uvolnil z funkce generálního ředitele ŘSD Pavola Kováčika. Oficiálním důvodem Kováčikova konce v čele silničářů jsou zdravotní důvody.

Deníku Zdopravy.cz tuto informaci potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje z ministerstva dopravy a ŘSD, ministerstvo dopravy po obědě informaci oficiálně potvrdilo. Kováčik požádal o uvolnění ze zdravotních důvodů. Řízením ŘSD pověřil Radka Mátla, současného šéfa výstavby.

Zdravotní důvody jsou podle informací deníku Zdopravy.cz pouze oficiální výmluvou. Ve skutečnosti je důvodem Kováčikova odvolání nespokojenost s jeho prací, především absolutní nekomunikace s podřízenými i ministerstvem dopravy.

„Pan Mátl pracuje na ŘSD patnáctým rokem a do detailu zná připravované stavby, ale hlavně všechna úzká místa jejich přípravy. Konzultovali jsme s ním i legislativní změny, které povedou k podstatnému zjednodušení a zrychlení přípravy staveb dálnic a silnic. Je to zároveň člověk, který má mezi lidmi v ŘSD profesní i lidský respekt a mám u něj záruku, že povede investorskou organizaci v nastaveném kurzu: tedy rychle a kvalitně dokončit modernizaci D1, dostavět dálniční síť ČR a ulevit městům a obcím výstavbou obchvatů,“ řekl k pověření ministr dopravy Vladimír Kremlík.

Kováčik nastoupil na ŘSD 3. května, šlo o první personální změnu po výměně ministra dopravy. Bývalý generální ředitel Jan Kroupa podle svých slov chtěl už skončit, protože se cítil unavený. Kremlík při jmenování Kováčika uvedl, že si od něj slibuje  „nové impulsy“, lepší informovanost řidičů, zrychlení staveb či důkladnější kontrolu.

Kováčik v minulosti působil na Slovensku jako náměstek pro výstavbu v Národní dálniční společnosti, od loňského roku je předsedou dozorčí rady SFDI a současně prezidentem slovenského svazu podnikatelů ve stavebnictví. Podle informací deníku Zdopravy.cz ho na post prosazoval především poslanec ANO Martin Kolovratník.

 

Tagy Pavol Kováčik Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Top Vladimír Kremlík
25 komentářů