Sdílené koloběžky a skútry re.volt končí, firma zastaví k 6. červnu provoz

Elektrická motorka, kterou nasadila v Praze společnost re.volt. Foto: re.voltElektrická motorka, kterou nasadila v Praze společnost re.volt. Foto: re.volt

Utratili jsme úspory a nedosáhli na kompenzace od vlády, vysvětluje firma.

Ze čtyř českých měst odchází jeden z prvních poskytovatelů sdílených elektrických koloběžek a skútrů. Firma re.volt carsharing oznámila, že ukončí svůj provoz, protože nedosáhla na žádné kompenzace a došly jí úspory.

Vyplývá to z informací na facebookovém profilu re.volt carsharing. Dosud firma provozuje svá vozidla v Brně, Novém Jičíně, Příboru a Kopřivnici.

Důvody jsou jednoduché – finanční. Vše se během covidu zastavilo a na žádné kompenzace jsme jako firma nedosáhli. Všechny své úspory jsme již utratili a už nemáme z čeho financovat provoz,“ uvedla firma v prohlášení.

Provozovatel vyzval uživatele, aby využili dobitý kredit a vyčerpali ho co nejdříve. „Konec nás velice mrzí, ale svět se snad bude točit a jezdit i bez nás,“ dodal zakladatel firmy Pavel Kuchta.

Re.volt začínal před třemi lety v Praze se sdílenými žlutými miniauty, později přešel do segmentu koloběžek a skútrů. Firma je současně nabízela i jako investici.

Tagy re.volt re.volt carsharing
11 komentářů