Re.volt míří do Brna se sdílenými skútry a koloběžkami, slibuje lepší kontrolu parkování

Eletrická koloběžka re.volt. Foto: re.voltEletrická koloběžka re.volt. Foto: re.volt

Firma bude mít i po skončení protiepidemických opatření u koloběžek a skútrů omezený noční provoz.

Společnost re.volt postupně nasadí do Brna až 350 elektrických koloběžek a 80 skútrů. Na své expanzi do druhého největšího města v zemi se dohodla s vedením města. Firma současně začala nabízet své služby také v Novém Jičíně, Starém Jičíně, Kopřivnici a Příboru. Město si od nových vozidel slibuje novou, dostupnou a rychlou formu přepravy i redukci aut zaparkovaných v centru.

„Oceňuji zejména to, že re.volt přistupuje zodpovědně k odkládání těchto dopravních prostředků. Díky systému kontroly by nemělo docházet k tomu, že se chodci budou muset vyhýbat nevhodně odloženým koloběžkám například uprostřed chodníku. Bezpečnost nejen cyklistů, jezdců na koloběžkách a motoristů, ale také pěších je pro nás velmi důležitá,“ řekl brněnský radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl.

Koloběžku půjde zapůjčit přes mobilní aplikaci lidem nad 18 let, v případě skútru bude podmínkou řidičský průkaz skupiny B. Schválení uživatelů bude okamžité díky strojové validaci. „Systém re.voltu povolí jízdu na koloběžce pouze na základě dokladu totožnosti. Zaznamenává také každé parkování. Nebude-li vozidlo odstaveno na místě k tomu určeném, uživateli se automaticky přičte pokuta 250 Kč. Při opakování prohřešků ho ze systému natrvalo vyřadíme,” uvedl jednatel re.volt Pavel Kuchta.

Před jízdou bude potřeba vložit do systému alespoň jeden doklad totožnosti, ověřit platnost platební karty a dobít z ní kredit ve výši 60 Kč. Podle firmy je to i reakce na zkušenosti s podnikáním v Praze. Špatně zaparkovaná vozidla byla totiž největším problémem, s nímž se re.volt potýkal v hlavním městě. Omezen bude noční provoz, aby po skončení protipandemických opatření re.volt nevozil návštěvníky barů a hospod.

Standardní cena minuty jízdy na koloběžce bude 3 Kč a na skútru 4 Kč. Uživatelé ušetří nákupem výhodných balíčků, s nimiž se dostanou až k ceně 2 Kč za minutu jízdy.

Tagy brno re.volt re.volt carsharing
11 komentářů