Sázka na Airbus A350 s rekordní kapacitou se vyplatila, Der Touristik rozšíří nabídku letů do exotiky

Aerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Rozšířenou nabídku destinací obslouží nově kromě Airbusu A350 i Airbus A330. Počítá se rovněž se zapojením českých Smartwings.

Cestovní skupina Der Touristik, zastřešující značky Fischer, EXIM tours a NEV-DAMA, rozšíří svou nabídku exotických destinací. Z Prahy nabídne od podzimu zájezdy do Mexika – Puerto Vallarty, Keni, Bahrajnu, Vietnamu, Dominikánské republiky a na Kubu do oblasti Holguin.

Lety i nadále obslouží primárně letecká společnost World2Fly, nově se však k Airbusu A350 přidá Airbus A330. Skupina navíc mění strategii a po celý rok hodlá využívat také letadla s byznys třídou.

Součástí kroku je rovněž dohoda se společností Smartwings. Český dopravce zajistí lety do Bahrajnu a Keni, a to Boeingem 737 MAX 8 s 16 byznys sedačkami. Tuto konfiguraci budou Fischer a Exim tours v zimní sezóně využívat i pro lety do Ománu, Ras Al Khaimah, Hurghady, Marsa Alam a na Kapverdské ostrovy.

„Český klient se neustále vyvíjí a spolu s tím se zvyšuje standard, který od své dovolené požaduje. Pro další sezónu zvedneme laťku zase o něco výš. Byznys třídu vnímám přesně touto optikou – nabídneme klientům lepší produkt a větší zážitek,“ uvedl výkonný ředitel Der Touristik Jiří Jelínek.

Plány Der Touristik pro zimu 2024/2025.Zdroj: Der Touristik

Plány Der Touristik pro zimu 2024/2025.
Zdroj: Der Touristik

Obsazenost 95 %

Přímé lety z Prahy do Vietnamu, Dominikánské republiky a na Kubu spustil Der Touristik ve spolupráci s World2Fly na podzim loňského roku. Jak sama skupina uvedla v tiskové zprávě, sázka na velké letadlo Airbus A350 se jí vyplatila.

„Ukázalo se, že přímý let výrazně zvyšuje atraktivitu exotických destinací. Od října jsme jen do těchto tří destinací odvezli přes 20 tisíc klientů a lety na Airbusu A350 jsou naplněné z 95 %. Celkově jsme u exotických destinací letos zaznamenali dvojnásobný nárůst a na dovolenou s námi odletělo přes 50 tisíc klientů,“ dodal Jelínek.

World2Fly provozovala letošní zimu na letech pro Der Touristik Airbus A350 v konfiguraci pro 432 cestujících. Jedná se o nejvyšší počet sedadel ze všech Airbusů A350-900 na světě. Letoun je však certifikován až na 440 míst.

Dosud létala World2Fly pro Der Touristik také přes Bratislavu. Plány pro tamní letiště představí cestovní skupina podle svého mluvčího Jana Bezděka později.

Aerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý
Tagy CK Fischer dálkové lety z Prahy DER Touristik Exim Tours letiště praha prg World2Fly
38 komentářů