Z Prahy začal létat Airbus A350 s rekordní kapacitou. Chartery do exotiky spustila další cestovka

Aerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý

Letoun pojme 432 cestujících. Palubní servis i zábavní systém budou v češtině.

Na stále populárnější trend přímých letů za exotikou naskočila nově také skupina DER Touristik. První let do Santa Clary na Kubě odstartoval z pražského letiště v sedm hodin ráno. Předcházel mu krátký přelet z Bratislavy, kde budou všechny dálkové chartery začínat.

„Letadlo odstartuje vždy z Bratislavy, poletí do Prahy na dotankování a z pražského letiště už pak přímo do destinace. Zpáteční let bude směřovat znovu nejprve do Prahy a následně pak pokračovat do Bratislavy,“ vysvětlil mluvčí Exim Tours Petr Kostka.

Klienti mohou zvolit rovněž zájezdy do Punta Cany v Dominikánské republice a Phu Quocu ve Vietnamu. Turisty dopraví do zmíněných letovisek Airbus A350-900 letecké společnosti World2Fly.

Výhodnější ceny letenek

Stroj španělských aerolinek se novinářům představil už den předem. Klienty DER Touristik čeká v závislosti na zvolené destinaci přes deset hodin dlouhý let. World2Fly provozuje Airbusy A350 pouze s ekonomickou třídou v konfiguraci pro 432 cestujících. Jedná se o nejvyšší počet sedadel ze všech Airbusů A350-900 na světě. Letoun je však certifikován až na 440 míst.

Vysoký počet sedadel je na první pohled znát. Kabina rozdělená do několika sekcí působí skutečně masovým dojmem. DER Touristik odkazuje na poměr celkové ceny letu a počtu cestujících, a tím i výhodnější ceny letenek. Výhodou má být také nízká hladina hluku na palubě a moderní filtrační systém vzduchu.

Dopravce by měl na lety nasadit rovněž česky mluvící palubní personál. V základní ceně letenky klienti dostanou hlavní jídlo o třech chodech a svačinu nebo snídani před přistáním. Na palubu si budou moci vzít 10kg zavazadlo, odbavené se musí vejít do 23 kg. Po celou dobu letu budou mít pasažéři k dispozici i wifi připojení a bohatý systém palubní zábavy v češtině.

Hodnota kontraktu s World2Fly pro letošní zimní sezónu přesahuje podle DER Touristik půl miliardy korun. Jen do konce tohoto roku si zájezd na Kubu, do Vietnamu nebo Dominikánské republiky koupilo přes 10 000 klientů. Celkový počet přepravených turistů by měl do května příštího roku atakovat hranici 25 000.

Konkurence pro Čedok

Zatímco v Bratislavě bude mít DER Touristik na dálkové chartery do exotiky s širokotrupým letadlem prakticky monopol, z Prahy už létají Dreamlinery polského LOTu pro cestovní kancelář Čedok. Letos bude jeden Boeing 787 na Ruzyni dokonce bázován.

Přímé lety za exotikou dálkovým letadlem nabízí Čedok již třetím rokem. Jeho letošní nabídku tvoří Colombo na Srí Lance, Krabi v Thajsku, Mombasa v Keni, Nosy Be na Madagaskaru, Punta Cana v Dominikánské republice a Zanzibar v Tanzánii.

Aerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch OčadlýAerolinky World2Fly zahájily charterové lety z Prahy a Bratislavy do Exotiky Airbusem A350-900. Foto: Zdopravy.cz / Vojtěch Očadlý
Tagy A350 Airbus Airbus A350 Airbus A350-900 BTS CK Fischer dálkové lety z Prahy DER Touristik Exim Tours Letisko Bratislava Letiště Bratislava letiště praha prg World2Fly
95 komentářů