Karlovarské letiště plánuje v příští sezóně 11 letů týdně, přibude linka do Tel Avivu

Letiště Karlovy Vary Zdroj: www.airport-k-vary.czLetiště Karlovy Vary Zdroj: www.airport-k-vary.cz

Charterové lety finančně podpoří i v příštím roce Karlovarský kraj. Považuje je za krok vpřed a službu obyvatelům.

Karlovarské letiště nabídne v příští letní sezóně více destinací. Hlavní novinkou bude pravidelná linka do izraelského Tel Avivu. Provoz má zahájit v květnu. Letiště na ní hodlá spolupracovat s cestovní kanceláří Overseas Travel, která v letošním roce přinesla stejné spojení do Piešťan.

Jestli bude na západ Čech, stejně jako je tomu na Slovensku, létat letecká společnost Arkia, není zatím jasné. Vyjednává se rovněž o typu letadla. Spojení má fungovat každé úterý až do října. Letenky půjdou volně do prodeje, předpokládaná cena atakuje 9 tisíc korun. Součástí bude odbavené zavazadlo do 20 kg a příruční do 8 kg.

„Věříme, že si linka rychle najde své klienty jak v Izraeli, tak v karlovarském regionu. Přímý let umožní, aby se Izraelští turisté dostali napřímo do UNESCO lázeňského trojúhelníku. Pro české turisty a businessmany tato linka rozšíří škálu možností, jak se mezi oběma zeměmi letecky pohybovat,“ uvedl šéf Overseas Travel Pini Kariner.

Hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek zase věří, že se zavedením pravidelné linky zvýší objem incomingového turismu.

„Za kraj jsme si vědomi, že Overseas Travel nese veškeré obchodní riziko profitability linky, a jsme proto připraveni přispět na zaváděcí náklady,“ dodal Hejtman.

Více dovolenkových destinací

Spolu s linkou do Tel Avivu by mělo Letiště Karlovy Vary odbavovat během příští letní sezóny 11 letů týdně. Novinkou mají být lety CK Fischer do Tuniska, Řecka a Turecka. Počet destinací navýší i cestovní kanceláře Čedok a Alexandria. Pasažéři mohou stejně jako dosud počítat s možností bezplatného parkování.

CK Fischer nabídne v létě 2024 charterová spojení z Karlových Varů do Antalye, Monastiru, Varny a na Krétu a Rhodos. Ten přidá do své nabídky také Čedok, který plánuje i tradiční Antalyi a Heraklion. CK Alexandria slibuje odlety do Varny a nově také Burgasu. Zájezdy jsou již v prodeji v síti jednotlivých cestovních kanceláří.

„Mohla by se přiblížit doba, kdy Letiště Karlovy Vary nebude potřebovat dotace na provoz z krajského rozpočtu. Kraj i v roce 2024 finančně podpoří cestovní kanceláře s jejich novými charterovými lety, protože možnost odlétat na dovolenou z domácího letiště považujeme za krok vpřed a službu obyvatelům regionu,“ doplnil neuvolněný krajský zastupitel s gescí v oblasti dopravy Jan Bureš.

V letošním roce podporoval Karlovarský kraj všechny dovolenkové lety více jak třemi miliony korun. Maximální výše podpory byla sto tisíc korun na let. Na tu dosáhla cestovní kancelář Alexandria u linky do Bulharska. Čedok tutéž sumu získal za chartery do Heraklionu. U letů do Antalye byla podpora kraje poloviční, tuto destinaci totiž nabídla cestovní kancelář už loni.

Tagy Čedok CK Fischer DER Touristik Karlovarský kraj KLV Letiště Karlovy Vary
27 komentářů