S novými railjety přes Brenner. Rakouské dráhy propojily Mnichov s Itálií

Railjet nové generace v Innsbrucku. Foto: ÖBBRailjet nové generace v Innsbrucku. Foto: ÖBB

Nasazování nové generace railjetů na mezinárodní trasu je postupné, zatím jde o dva páry spojů denně.

Cestující na mezinárodní trase z Mnichova přes Brennerský průsmyk do italských měst Verona a Boloňa čeká od příštího pondělí velká změna v kvalitě cestování.

Po desítkách let nahradí některé vlaky EuroCity složené z vozů Deutsche Bahn a rakouských ÖBB railjety nové generace. Premiéru si odbyl vlak dnes, k zahájení pravidelného provozu dojde v pondělí 8. dubna.

Stále více lidí si pro svou cestu vybírá vlak. Tento pozitivní vývoj zohledňujeme i pořizováním nových moderních vozidel. Trasa mezi Mnichovem a severní Itálií je velmi žádaná, a proto mě o to více těší, že můžeme našim cestujícím nabídnout více komfortu a prvotřídní zážitek z cestování. Nové Railjety jsou vrcholem našeho rekordního investičního programu v hodnotě 6,1 miliardy eur do nových vlaků,“ uvedl šéf ÖBB Andreas Matthä.

Nahrazování starších souprav railjety je postupné: příští týdny budou zatím jezdit jen dvě soupravy railjetů, půjde o odpolední spoje z Mnichova a ranní z Itálie. Jednosměrnou jízdenku z Mnichova až do Boloni lze pořídit za ceny od 19,90 eur.

I když jde o vozidla ÖBB, spojení je společným produktem rakouských drah a DB. Railjet nové generace má 532 míst, z toho 430 míst ve 2. třídě, 86 míst v 1. třídě, 16 míst v business třídě a dalších 12 míst v palubní restauraci.

Obrazem: Nová generace railjetů vyjíždí. ÖBB v nich vzkřísily kupé, objednaly dalších 19 souprav

Tagy Brenner Mnichov - Boloňa ÖBB railjet railjet druhé generace
19 komentářů