Ryanair zruší na podzim 20 procent letů kvůli slabé poptávce

Ryanair a jeho Boeing 737-800. Foto: RyanairRyanair a jeho Boeing 737-800. Foto: Ryanair

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair zruší v září a říjnu 20 procent letů. Firma to uvedla v pondělním prohlášení. Dodala,

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair zruší v září a říjnu 20 procent letů. Firma to uvedla v pondělním prohlášení. Dodala, že tak reaguje na výrazný pokles rezervací v posledních dnech způsobený nárůstem případů koronavirové nákazy a znovuzaváděním cestovních omezení.

Podle Ryanairu se škrty dotknou spíše počtu letů než rušení leteckých tras. Opatření „je motivováno nejistotou ohledně nedávných případů nákazy covid-19 v některých zemích Evropské unie“, uvedla letecká společnost.

Ryanair obnovil provoz po koronavirové pauze v červenci. Tento měsíc zvýšil počet letů na 60 procent běžné kapacity, napsal zpravodajský server BBC.

Se zmenšujícím se leteckým trhem, kterému minulý týden zasadilo další ránu zařazení Francie na britský seznam zemí, po návratu z nichž se lidé musejí podrobit karanténě, se potýkají i konkurenti Ryanairu. Britský easyJet dnes podle agentury Reuters potvrdil, že uzavře své tři základny v Británii.

Aerolinky k tomu přimělo rušení až 670 pracovních míst, ke kterému musely přistoupit kvůli pokračujícím dopadům koronavirové nákazy. V květnu easyJet uvedl, že v celé Evropě propustí 4500 zaměstnanců.

Poslední kroky leteckých společností korespondují s prohlášením Mezinárodního sdružení letecké dopravy (IATA), že letos aerolinky v Evropě ztratí oproti loňsku 60 procent cestujících. Podle IATA jsou ohroženy miliony pracovních míst navázaných na letectví.

ČTK

Tagy Koronavirus Ryanair
41 komentářů