Ryanair posílí i v Pardubicích, přidá linku na letiště Girona–Costa Brava

Boeing 737-800 letecké společnosti Ryanair po příletu do Pardubic. Foto: Letiště PardubiceBoeing 737-800 letecké společnosti Ryanair po příletu do Pardubic. Foto: Letiště Pardubice

Zpáteční letenky startují na 4 200 korunách.

Nízkonákladová letecká společnost Ryanair se rozhodla posílit svou pozici na českých regionálních letištích. Kromě nové linky z Ostravy do Malagy otevře také spojení z Pardubic na letiště Girona–Costa Brava. Spojení z východu Čech do Katalánska zahájí provoz 31. března. Dopravce počítá se dvěma lety týdně, a to každý čtvrtek a neděli.

Ve čtvrtky odstartuje let z Girony v 06:30, v Pardubicích bude v 08:55. Zpět vzletí v 09:20, v Gironě bude v 11:45. V neděli je odlet z Girony plánován na 05:45, přílet do Pardubic v 08:10. Nazpátek se spoj vydá v 08:35, v Gironě přistane v 11:00.

Letiště Girona je od centra Barcelony vzdáleno asi 75 kilometrů. Slouží také jako vstupní bod pro oblíbené pobřeží Costa Brava či Pyreneje.

„Dopravce to má označené jako Barcelona-Girona. Ryanair otevírá linky na menších letištích a operují s tím, že do hlavních center se cestující dostane do půl hodiny,“ vysvětlila manažerka rozvoje a marketingu pardubického letiště Mária Ministrová.

Ceny nejlevnějších zpátečních letenek začínají i v prázdninových termínech asi na 4 200 korunách. Jejich prodej již odstartoval na webu dopravce.

Druhá linka Ryanairu

Stejně jako v Ostravě je také v Pardubicích novinka druhou destinací v nabídce Ryanairu. Dopravce létá z východních Čech ještě do Alicante. Na léto plánuje dva lety týdně. Aktuálně jde o jedinou pravidelnou linku z pardubického letiště. V minulosti létal Ryanair z Pardubic i na londýnské letiště Stansted.

„Máme velkou radost, že Ryanair posiluje své postavení v Pardubicích. Začalo to linkou do Alicante, která se změnila v celoroční a nově otevřenou zatím letní do Barcelony-Girony. Atraktivní oblast Costa Brava je nyní pro řadu lidí lépe dostupnější, do samotné Barcelony pak vede komfortní spojení. Věříme, že si nová linka najde své zákazníky, a tím se ještě více zvýší atraktivita pardubického letiště, které může těžit ze své výhodné polohy takřka uprostřed republiky a blízké dojezdové vzdálenosti do Prahy,“ dodal náměstek primátora Pardubic pro dopravu Jan Hrabal.

Tagy barcelona Barcelona Girona East Bohemian Airport FR Girona Letiště Pardubice PED Ryanair Španělsko
46 komentářů