Další nová linka z Ostravy, Ryanair spustí lety do Malagy

Ryanair v Ostravě. Zdroj: Letiště OstravaRyanair v Ostravě. Zdroj: Letiště Ostrava

Spojení bude v provozu dvakrát týdně.

Ostravské letiště získá čtvrtou pravidelnou linku. Ryanair začne z Mošnova létat po londýnském Stanstedu také do španělské Malagy. Nejlevnější zpáteční letenky vyjdou na 2 358 korun, a to i v exponovaných letních termínech. Prodej již odstartoval na webu dopravce. První let je plánován na 3. června. Létat se bude dvakrát týdně, každé pondělí a čtvrtek.

„Rok 2024 bude pro ostravské letiště velmi významný – čeká nás výrazné rozšíření provozu. Rostoucí poptávka po létání, která se projevila již v tomto roce, se díky dobré spolupráci s leteckou společností Ryanair promítne do provozu již začátkem příštího roku,” uvedl generální ředitel Letiště Ostrava Jaromír Radkovský.

V pondělky odstartuje spoj z Malagy v 17:25, v Ostravě bude ve 20:55. Nazpátek se letoun vydá ve 21:20, v Malaze přistane v 00:55. Čtvrteční lety mají plánovaný start z Malagy v 06:00, v Ostravě budou v 09:30. Zpět odletí v 09:55, přičemž v Malaze přistanou ve 13:30.

,,Zpráva o zavedení nové letecké linky Ostrava-Malaga mi udělala opravdu velkou radost. Jih Španělska, popřípadě Španělsko obecně se stává v posledních letech velmi oblíbenou celoroční, nejen dovolenkou, destinací. Především u mladých lidí je jižní pobřeží Španělska velmi populární – a není se co divit. I díky velmi příznivým cenám letenek věřím, že letadla budou pravidelně plně obsazená a Ostraváci a další obyvatelé moravskoslezského regionu už tak pro cestu na Pyrenejský poloostrov nebudou muset využívat letiště v Katovicích nebo třeba ve Vídni. Zároveň doufám, že i lidé z Malagy či okolí díky tomuto přímému spojení zavítají k nám do regionu – ať už jako turisté nebo třeba i za businessem,” řekl deníku Zdopravy.cz primátor Ostravy Jan Dohnal.

Rozvoj letiště, rozvoj regionu

Kromě Ryanairu plánují příští léto létat pravidelně do Ostravy také aerolinky LOT a Air Montenegro. Polský dopravce zajišťuje pravidelné spojení moravskoslezské metropole s Varšavou, ten černohorský spustí novou linku do Podgorice. I na ni už se dají koupit letenky. Lince Ryanairu na Stansted přibude třetí rotace.

,,Rozvoj letiště má pozitivní dopad i na rozvoj celého regionu. Snažíme se k nám nalákat investory a developery ze všech koutů světa, letiště s rozvinutou nákladní dopravou a pravidelnými linkami jsou jedním z našich trumfů v rukávu,“ dodal hejtman Moravskoslezského kraje Jan Krkoška.

V minulosti létal Ryanair z ostravského letiště také do Bergama. Letadla bývala plná zhruba z 80 %. Provoz linky ukončila nízkonákladová společnost na jaře roku 2019, přičemž začala do stejné destinace létat z Katovic.

„Linka do Londýna, kterou Ryanair z Ostravy provozuje již 10 let, má velmi dobrou obsazenost a věříme, že naši cestující s velkou radostí přivítají i nové spojení do Malagy,“ uzavřel Ondřej Musil, manažer útvaru pasažérská přeprava Letiště Ostrava.

Tagy FR Letiště Ostrava Malaga Moravskoslezský kraj mošnov OSR Ryanair Španělsko
37 komentářů