ŘSD zahájilo stavbu obchvatu Mošnova, zajistí napojení letiště a průmyslové zóny

Zahájení stavby obchvatu Mošnova. Foto: MSKZahájení stavby obchvatu Mošnova. Foto: MSK

Původně se mělo stavět už od letošního jara, tendr vypsaný loni před Vánoci ale nabral zpoždění.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes zahájilo výstavbu obchvatu Mošnova na silnici I/58. Za 368 milionů jej zbuduje společnost Eurovia. Obchvat podle silničářů odvede tranzitní dopravu ze zastavěné části obce a zajistí kvalitní dopravní napojení mezinárodního letiště Leoše Janáčka a průmyslové zóny Ostrava-Mošnov na dálniční síť. Napojení průmyslové a logistické zóny u letiště na silnici I/58 zajistí okružní křižovatka; na celém obchvatu budou tři okružní křižovatky.

Původně se mělo stavět už od letošního jara, tendr vypsaný loni před Vánoci ale nabral zpoždění. Kvůli řadě dotazů ze strany firem byl termín pro podání nabídek posunut z poloviny února až na 12. května, vítěz byl z jedenácti zájemců vyhlášen až koncem srpna.

I/58, obchvat Mošnova. Pramen: ŘSD

I/58, obchvat Mošnova. Pramen: ŘSD

Obchvat Mošnova o délce 3,3 kilometru zajistí napojení letiště spolu s navazujícím tříkilometrovým obchvatem obce Skotnice. Silničáři jej zprovoznili v prosinci 2020 zároveň s otevřením 11,5 kilometru dlouhého úseku dálnice D48 u Příbora (Rybí – Rychaltice). Obchvat Mošnova má být hotov v červnu roku 2024.

Silnice I/58 má nadregionální význam a tvoří významnou spojnici mezi dálnicí D48 a silnicí I/35. Začíná v Ostravě na mimoúrovňové křižovatce se silnicí I/11 a propojuje Mošnov, Příbor a Frenštát pod Radhoštěm s rekreační oblastí Beskyd. Končí v Rožnově pod Radhoštěm, kde se napojuje na silnici I/35.

Tagy I/58 obchvat Mošnova ŘSD
21 komentářů