Další uzavírky v Ostravě. Opravovat se bude Plzeňská i Cingrova

Plzeňská ulice v Ostravě. Foto: ŘSDPlzeňská ulice v Ostravě. Foto: ŘSD

Druhá etapa má začít v dubnu.

V Ostravě začínají další další opravy silnic, Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zrekonstruuje Plzeňskou ulici a pracovat se bude také na Cingrově ulici. Průjezd městem už tak řidičům komplikuje oprava dalšího mostu na Místecké ulici nebo proměna podchodu a zastávky Dřevoprodej o kousek dál.

V pondělí 17. října startuje rekonstrukce zhruba dvoukilometrového úseku přes Novou Bělou a Dubinu na silnici I/58 vedoucí od Příbora do Ostravy. Do konce listopadu proběhne první etapa oprav navržená přibližně po kilometr 43,5 za zachování obousměrného provozu jedním pruhem na původní komunikaci. Jedinou změnou pro řidiče bude kyvadlový režim dopravy řízené semafory. Druhá etapa začne v závislosti na jarních klimatických podmínkách, pravděpodobně v dubnu příštího roku.

Cílem připravované rekonstrukce Plzeňské ulice je výměna stávajícího asfaltového souvrství a podkladních vrstev vozovky. Větší zásah ŘSD je nezbytný z důvodu nevyhovujícího stavu zmíněných částí silnice I/58, který je dán stářím a vysokou intenzitou dopravy. Práce provede firma EUROVIA CS a. s. za cenu cca 34,6 milionu Kč bez DPH.

V Cingrově ulici z Centra Ostravy na Frýdek-Místek a Beskydy pracují dělníci od sobotního rána. Opravovat se budou místa, která loni neprošla rekonstrukcí a jsou na nich vyježděné koleje. Práce budou probíhat až po Senovážnou ulici v jižním směru. Hotovo však bude již tuto středu 19. října. Až do té doby bude doprava odkláněna z Českobratrské vpravo do ulic Beno Blachuta, Žerotínova, Porážková, Švabinského, Poděbradova, 28. října a poté „rampou Senovážná“ zpět na Frýdek-Místek. Kvůli odlehčení dopravy okolo stavby bude uzavřen i výjezd z mimoúrovňové okružní křižovatky s ulicí Mariánskohorskou ve směru k Frýdku-Místku.

Mapa opravovaného úseku I/58. Foto: ŘSD

Mapa opravovaného úseku I/58. Foto: ŘSD

Tagy Cingrova I/58 Místecká ostrava Plzeňská Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
5 komentářů