Silnici mezi Mošnovem a Ostravou čeká kyvadlový provoz, začíná stavba okružní křižovatky

Průsečná křižovatka na silnici I/58 ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Foto: Google Street ViewPrůsečná křižovatka na silnici I/58 ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Foto: Google Street View

Omezení potrvá do konce října.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začíná dnes s proměnou průsečné křižovatky ve Staré Vsi nad Ondřejnicí na okružní. Důvodem je zvýšení bezpečnosti provozu. Stavba omezí provoz na silnici až do konce října.

Jde o křižovatku silnic I/58 a III/48615. Od dnešního dne až do 21. 4. 2024 budou omezení menšího rozsahu. Silnice I/58 bude průjezdná bez omezení, ulice Brušperská bude dostupná přes Krmelín a Brušperk.

Od 21. 4. 2024 bude provoz řízen kyvadlově. Nejprve se uzavře do konce června polovina silnice ve směru od Ostravy, poté od Mošnova.

„Hned v prvním týdnu výstavby vybudujeme speciální koridor pro pěší, který bezpečně propojí obě části obce Stará Ves nad Ondřejnicí napříč stavbou. Tento koridor bude v sloužit občanům během celého období výstavby okružní křižovatky,“ uvedl stavbyvedoucí Jan Zajíc.

Úprava křižovatky zajistí i průjezd nadrozměrných vozidel. Vnější průměr křižovatky bude 44 metrů. Do soutěže se přihlásilo celkem osm společností. Nejvýhodnější nabídku předložila Skanska, která nabídla postavit křižovatku za 13,9 milionu korun.

Tagy I/58 okružní křižovatka Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Skanska Stará Ves nad Ondřejnicí
20 komentářů