ŘSD začalo opravovat popraskanou D35, na okolních silnicích se tvoří kolony

Poškozená D35. Foto: ŘSDPoškozená D35. Foto: ŘSD

Kontrola odhalila na dálnici ještě další poškozené místo.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo s opravou popraskané dálnice D35 mezi Přáslavicemi a Velkým Újezdem. Dálnice by měla být opět průjezdná ve čtvrtek. Na místě v sobotu v podvečer kvůli vysokým teplotám popraskala vozovka a havarovalo pět aut. Řidiči musí počítat s velkými kolonami na objízdných trasách.

Podle mluvčího ŘSD Jana Rýdla dnes začala demolice poškozených cementobetonových desek. „Dnes odpoledne uvidíme, v jakém stavu jsou podkladové konstrukční vrstvy dálnice. Následovat bude sanace, rámování a příprava na betonáž, pak uložení betonu a zrání,“ nastínil Rýdl. Ke zprovoznění by mělo dojít podle něj ve čtvrtek. Při kontrole vozovky našli silničáři ještě další místo, kde došlo k mírnému popraskání, to bude součástí oprav také.

Řidiči musí počítat s tím, že uzavřený úsek výrazně komplikuje provoz na objízdných trasách. Kolaps postihl i Přerov, přes který se řada lidí snaží úsek objet. Aktuální dopravní informace jsou na stránkách Dopravní info.

K popraskání došlo na úseku, který je starý 22 let. ŘSD plánovalo ještě před sobotní nehodou jeho opravu, aktuálně běží soutěž.

Tagy cementobetonový kryt D35 hromadná nehoda
31 komentářů