ŘSD vypsalo tendr na další úsek D7. Obchvat Chlumčan má vyjít na 1,7 miliardy

Nový úsek D7 Postoloprty - Bitozeves. Pramen: MDČRNový úsek D7 Postoloprty - Bitozeves. Pramen: MDČR

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokračuje v budování chomutovské dálnice D7. Dnes vypsalo výběrové řízení na zhotovitele obchvatu Chlumčan, což

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokračuje v budování chomutovské dálnice D7. Dnes vypsalo výběrové řízení na zhotovitele obchvatu Chlumčan, což je asi 4,5 kilometru dlouhý úsek dálnice. Odhadovaná cena je 1,73 miliardy korun bez DPH.

ŘSD chce zahájit stavbu ještě letos, termín pro podání nabídek je 28. srpen. Výstavba pak potrvá tři roky. Silničáři už mají pro stavbu téměř všechny pozemky, probíhá jedno vyvlastnění a řeší se jedno dědictví.

Projekt spočívá především v přestavbě dnešní dvoupruhové silnice I. třídy (I/7) na čtyřpruhovou dálnici v posunuté stopě. Proto jej ŘSD také označuje jako „D7 Chlumčany, zkapacitnění“.

Chystaná stavba na D7 "Chlumčany, zkapacitnění." Pramen ŘSD

Chystaná stavba na D7 „Chlumčany, zkapacitnění“. Pramen ŘSD

Podobné zkapacitnění chystá ŘSD i na dvoupruhových obchvatech, které byly v minulosti vybudovány na dalších úsecích budoucí D7: Louny, Postoloprty a Panenský Týnec. Na nich ŘSD chystá (v případě Týnce už od podzimu provádí) zkapacitnění v podobě dálničního uspořádání. Na dostavbu obchvatu Loun už má ŘSD od března smlouvu se sdružením firem Eurovia a Herkul.

Z necelých 80 plánovaných kilometrů D7 je dosud hotovo 43 kilometrů, delší souvislé úseky jsou od Prahy ke Slanému a od Postoloprt k Chomutovu, doplňuje je krátký úsek u Sulce. Obchvat Chlumčan na východě navazuje právě na úsek u Sulce, který byl uveden do provozu v roce 2009. Na západě se pak napojí na chystaný dálniční obchvat Loun.

Tagy Chlumčany obchvat D7 ŘSD
24 komentářů