ŘSD opraví původní karlovarskou silnici u Řevničova, bude z ní II. třída

Součástí plánu je i výstavba nové okružní křižovatky u Řevničova

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahájí s příchodem března opravu původní karlovarské silnice I/6 mezi Řevničovem a Novým Strašecím. Silnice výrazně pozbyla na významu v prosinci, kdy se otevřel nový úsek dálnice D6 od Nového Strašecí kolem Řevničova až za Krušovice.

To se také projeví změnou kategorie původní silnice, která připadne kraji. „Opravu je třeba provést z důvodu uvedení silnice I/6 do požadovaného stavu před změnou její kategorie na silnici II/606 a předáním novému majetkovému správci,“ uvedl mluvčí ŘSD Martin Buček.

Oprava se bude týkat přibližně 3,7 kilometru komunikace od křižovatky silnice I/6 se silnicí I/16 ve směru na Nové Strašecí. Pracovat se bude například na opravě propustků, povrchu silnice nebo svodidlech. Součástí plánu je i výstavba nové okružní křižovatky na styku silnic I/16 a I/6 u Řevničova.

Oprava se dotkne i dopravy, část opravovaného úseku u Řevničova bude pro motoristy do konce dubna zcela uzavřena. Objízdná trasa bude vedena po souběžné dálnici D6, případně po neznačených objízdných trasách na silnicích nižších tříd.

Oprava silnice I/6 Řevničov - Nové Strašecí. Pramen: ŘSD

Oprava silnice I/6 Řevničov – Nové Strašecí. Pramen: ŘSD

Tagy I/6 ŘSD
17 komentářů