ŘSD bude opravovat karlovarskou silnici u Petrohradu, bude se jezdit kyvadlově

Oprava silnice, ilustrační foto. Foto: ŘSDOprava silnice, ilustrační foto. Foto: ŘSD

V úseku Petrohrad - Lubenec má v příštích letech nahradit starou silnici I/6 nová dálnice D6. Úsek se má stavět v letech 2023 až 2026.

Na karlovarské silnici I/6 musejí řidiči od pondělí počítat se zdržením. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v podělí zahájí opravu povrchu silnice na asi kilometrovém úseku u Petrohradu. Práce budou probíhat za částečné uzavírky s kyvadlovým provozem řízeným semafory.

„V úseku upravíme krajnice, zhotovíme nový povrch vozovky, opravíme propustky a osadíme nové dopravní značení včetně svodidel,“ uvedla mluvčí ŘSD Dana Zikešová.

Ze třech jízdních pruhů budou uzavřeny vždy dva, podle ŘSD se tím zkrátí čas uzavírky. Hotovo by mělo být do sedmi týdnů. Zhotovitelem stavebních prací v hodnotě 22,2 milionu korun bez DPH jsou firmy Silnice Group a Froněk.

V úseku Petrohrad – Lubenec má v příštích letech nahradit starou silnici I/6 nová dálnice D6. Úsek se má stavět v letech 2023 až 2026, ŘSD aktuálně na hlavní trasu získalo od ministerstva dopravy (zatím nepravomocné) stavební povolení.

Na západě stavba naváže na už hotový obchvat Lubence, na východě pak na obchvat Hořoviček, který by se měl stavět současně.

Tagy D6 Petrohrad - Lubenec I/6 ŘSD
4 komentáře