ŘSD odstraní u Karlových Varů ze silnice I/6 jeden pruh kvůli častým nehodám

ŘSD odstraní u Karlových Varů ze silnice I/6 jeden pruh kvůli častým nehodám

Na silnici je již omezena rychlost za mokra, úpravami prošel i povrch.

Zatímco na řadě silnic I. třídy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) rozšiřuje počet pruhů na některých místech ze dvou na tři, u Karlových Varů nastane přesný opak. Kvůli častým, velmi často tragickým nehodám na silnici I/6 na výjezdu z Karlových Varů ve stoupání k letišti zde jeden pruh ubude.

ŘSD o tom informovalo na svých stránkách. Snížení počtu pruhů je jedním z opatřeních, které zde má zvýšit bezpečnost. Má zabránit zejména řidičům, kteří při předjíždění ve stoupacím pruhů ztrácí hlavně za mokra kontrolu nad svým vozidlem. ŘSD úsek označuje jako velmi problematický.

Na přelomu září a října provedeme další bezpečnostní opatření v nejrizikovějším, dvoukilometrovém úseku od stykové křižovatky Drahovice až za oblouk u policejní střelnice,“ uvedlo ŘSD na svých stránkách. Na tomto úseku se změní třípruhové uspořádání na dvoupruhové. „Mezi pruhy bude asi 1 metr široký vyšrafovaný prostor, který oddálí míjející se vozidla. Je zde také možnost úsek osadit betonovými svodidly nebo například balisety. Tímto opatřením dojde ke zpomalení provozu řádově o několik vteřin, což by mělo předejít dopravním nehodám,“ uvedlo ŘSD.

Problematický úsek silnice I/6, který prochází úpravami. Foto: ŘSD

Problematický úsek silnice I/6, který prochází úpravami. Foto: ŘSD

Na místě jsou již nové dopravní značky snižující rychlost na 70 km/h za mokra a upozorňující na nebezpečí smyku. Došlo zde také ke zdrsnění povrchu a pokládce mikrokoberce na zlepšení protismykových vlastností, podklad je nově retroreflexní.

Tagy I/6 Karlovy Vary Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
82 komentářů