ŘSD odložilo opravu a uzavírku silnice Brno – Vídeň v Mikulově. V den, kdy měla začít

Oprava silnice, ilustrační foto.. Pramen: ŘSDOprava silnice, ilustrační foto.. Pramen: ŘSD

Kvůli chybějící technice by se na stavbě několik dní nic nedělo, ŘSD proto opravu posunulo.

Plánované velké omezení dopravy v Mikulově na silnici I/52 z Brna do Vídně dnes nezačalo. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) opravu odložilo z „kapacitních“ důvodů. Ujišťuje současně, že to nijak nesouvisí s blížícími se volbami.

Avizované dnešní zahájení prací jsme se po dohodě se zhotovitelem stavby rozhodli odložit z kapacitních důvodů,“ řekla Lucie Trubelíková z týmu komunikace ŘSD. Podle ní hrozila prodleva čekání na techniku z jiné stavby a řidiči by tak nemohli úsekem projet, i když by se na stavbě nic nedělo. „Jedná se o velmi frekventovaný úsek silnice I/52, proto se snažíme dopravu omezit na co nejkratší možnou dobu. O novém termínu zahájení opravy budeme řidiče i obyvatele Mikulova včas informovat,“ dodala Trubelíková.

V souvislosti s blížícími se volbami se nabízí samozřejmě i spekulace, zda nepřišel příkaz z vyšších míst opravu odložit, protože řidičům zkomplikuje život. Například v roce 2019 muselo ŘSD na příkaz premiéra Andreje Babiše o několik dní posunout začátek opravy D1. Podle ředitele brněnského závodu ŘSD Davida Fialy jde ale nyní o shodu náhod, kdy by stavební firma neměla včas na stavbě veškerou techniku a oprava ještě není zcela akutní. Zakázku získala společnost Swietelsky stavební. To, že jde hlavně o chybu v komunikaci ŘSD, dokazuje i rozhodnutí úřadů, které opravu povolilo až od příštího týdne.

Uzavírka měla trvat do 3. října, kdy se mělo jezdit od okružní křižovatky směrem ke státní hranici jednosměrně. V opačném směru na Brno se mělo jezdit po objízdné trase. Opravovat se má krátký úsek od kruhového objezdu u Billy ke křižovatce se silnicí na Břeclav.

Uzavírka I/52 v Mikulově. Pramen: ŘSD

Uzavírka I/52 v Mikulově. Pramen: ŘSD

Tagy I/52 Mikulov Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
6 komentářů