Odložená oprava hlavního tahu Vídeň – Brno skončila. Mikulov je opět průjezdný

Oprava silnice I/52 v Mikulově. Pramen: ŘSDOprava silnice I/52 v Mikulově. Pramen: ŘSD

Na stavu silnice v Mikulově se podepsala hlavně hustá doprava. Centrem denně projede téměř 12 tisíc aut.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dokončilo opravu silnice Vídeň – Brno (I/52) v centru Mikulova. Řidiči od dnešního rána projedou Mikulovem bez zásadních komplikací. „Ještě nás čeká nástřik vodorovného dopravního značení, což už ale provoz zásadně neomezí,“ uvedla mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Práce začaly 23. října a byly naplánovány do 3. listopadu. Silničářům se tak podařilo opravu uspíšit. Původně nicméně měla proběhnout od 13. září do 3. října, ŘSD ji ale „po dohodě se zhotovitelem z kapacitních důvodů“ odložilo.

Silničáři opravovali komunikaci ve směru na Vídeň a následně až ke křižovatce, která přivádí auta z Břeclavi a Sedlece. Řidiči proto museli jezdit po objízdných trasách. Část opravovaného úseku pak byla svedena do protisměru.

Na stavu silnice v centru Mikulova se podepsala hlavně hustá doprava. Centrem Mikulova denně projede téměř 12 tisíc aut. Značnou část z toho tvoří kamiony a těžká doprava. Lidé v jihomoravském městě u hranic už roky čekají na obchvat, který by odvedl dopravu mimo město. Příprava stavby se ale opakovaně protahuje.

Tagy I/52 Mikulov ŘSD
18 komentářů