Rokycany otevřou po roce v obou směrech Jiráskovu ulici, hlavní tepnu centra

Jiráskova ulice v Rokycanech. Foto: Město RokycanyJiráskova ulice v Rokycanech. Foto: Město Rokycany

Na otevření Jiráskovy ulice naváže dvoudenní dopravní omezení v křižovatce silnic druhé třídy Dvořákovy a Soukenické ulice, kde krajská správa silnic opraví povrchy.

Rokycany a krajská správa silnic otevřou v pátek 12. dubna oba směry opravené Jiráskovy ulice. Oprava nejfrekventovanější ulice ve městě ve směru z Plzně na Prahu přišla bez DPH zhruba na 100 milionů Kč. Důvodem rekonstrukce silnice druhé třídy, která prochází centrem města, byl nevyhovující stav vozovky, chodníků i sítí, řekla ČTK mluvčí města Adriana Jarošová.

Oprava stála krajskou správu silnic 12 milionů Kč, město vydá 84 milionů korun do oprav vodovodu, kanalizace, chodníků, stezky pro chodce a cyklisty, parkoviště, zeleně a přilehlých prostranství u nádraží a dalších ulic.

„Stěžejní investiční akce, která byla nevyhnutelná, se připravovala s krajem více než deset let,“ řekl starosta Tomáš Rada (Rokycanští patrioti). Od loňského března zásadně omezovala dopravu ve městě. Rekonstrukce se týkala 723 metrů Jiráskovy ulice a navazujících částí ulic Pražské, Palackého, Svazu bojovníků za svobodu a náměstí 5. května. Součástí akce bylo veřejné osvětlení, 66 vydlážděných parkovacích míst a 86 nových stromů, které navrátí zelený pás na obvod historického jádra.

„Po roce a měsíci bude Jiráskova ulice od pátku 12. dubna opět kompletně obousměrně průjezdná,“ uvedla Jarošová. Nákladní vozy už nebudou smět jet z Plzně na Prahu Soukenickou ulicí, kudy vedla po dobu stavby objízdná trasa.

Na otevření Jiráskovy ulice naváže dvoudenní dopravní omezení v křižovatce silnic druhé třídy Dvořákovy a Soukenické ulice, kde krajská správa silnic opraví povrchy. Dvořákova ulice bude na dva dny zcela uzavřena, Soukenická půjde projekt jedním jízdním pruhem. Občanům Rokycanska se dále od začátku dubna do konce května zcela uzavře silnice třetí třídy Litohlavy – Osek, a to kvůli stavbě propojky ze severního Rokycanska na dálnici D5. Objížďka povede na Osek, Rokycany a Litohlavy a opačně.

Tagy Rokycany
Žádné komentáře