ŘLP slaví úspěch na severu Evropy, vycvičí norské letové dispečery

Dispečerské pracoviště. Ilustrační foto. Autor: ŘLPDispečerské pracoviště. Ilustrační foto. Autor: ŘLP

Státní podnik Řízení letového provozu (ŘLP) získal další lukrativní smlouvu na výcvik zahraničních dispečerů. Škola, kterou podnik provozuje pod značkou

Státní podnik Řízení letového provozu (ŘLP) získal další lukrativní smlouvu na výcvik zahraničních dispečerů. Škola, kterou podnik provozuje pod značkou CANI (Czech Air Navigation Institut), bude v následujících třech letech cvičit desítky dispečerů pro norský Avinor Air Navigation Services (AANS), tedy tamní obdobu ŘLP.

CANI získalo zakázku na základě přísných cenových a kvalitativních kritérií a my se těšíme na následnou tříletou spolupráci,“ uvedl generální ředitel AANS Anders Kirsebom. Podle šéfa ŘLP Jana Klase jde o další důkaz, „že naše služby a přístup k zákaznické péči jsou mezi nejlepšími v Evropě.“

Kontrakt má hodnotu zhruba 70 milionů korun. V prvním roce CANI přijme 15 studentů, během následujících let každoročně vycvičí až 24 studentů. Výcvik první skupiny studentů z Avinoru započne 17. září.

Výcvik dispečerů patří mezi komerční aktivity ŘLP, na které se podnik zaměřuje čím dál více. Zatím největší zakázkou CANI je výcvik 69 dispečerů z Bosny a Hercegoviny, který stále probíhá. V květnu firma podepsala smlouvu i na výcvik desítek dispečerů z Malty.

Tržby za služby CANI loni činily 111 milionů korun. Roste i poptávka po službách kalibrační letky ŘLP, což je další z komerčních aktivit podniku.

Tagy Avinor CANI dispečeři řlp výcvik
6 komentářů