Rekonstrukci nádražní budovy Opava západ provede Metrostav za 79 milionů

Nádraží Opava západ po rekonstrukci, vizualizace. Pramen: Správa železnicNádraží Opava západ po rekonstrukci, vizualizace. Pramen: Správa železnic

Hotovo má být příští rok v srpnu, nově v budově vzniknou například prostory pro potřeby policie

Správa železnic vybrala zhotovitele rekonstrukce výpravní budovy na opavském západním nádraží. Práce provede společnost Metrostav DIZ ze skupiny Metrostav. Hodnota zakázky je 78,8 milionu korun, což zhruba odpovídá předpokladům. Část pokryjí evropské fondy skrze operační program Životní prostředí.

„Předmětem stavby je komplexní rekonstrukce nádražní budovy s cílem zlepšit její stavebně-technický stav. Celkovou úpravou projdou prostory pro cestující, objekt bude bezbariérově přístupný. Zateplením dojde ke zlepšení celkové hospodárnosti budovy a snížení provozních nákladů,“ uvedla Správa železnic v tiskové zprávě.

Hotovo má být příští rok v srpnu, nově v budově vzniknou například prostory pro potřeby policie. Stavba je koordinována se záměrem města na rekonstrukci přednádražního prostoru.

Nádraží Opava západ leží na trati 310, která vede do Krnova, Bruntálu a Olomouce. Je menší a mladší než nedaleká stanice Opava východ.

Nádraží Opava západ po rekonstrukci, vizualizace. Pramen: Správa železnicNádraží Opava západ po rekonstrukci, vizualizace. Pramen: Správa železnicNádraží Opava západ. Autor: Nils Öberg – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11087610
Tagy nádraží Opava západ Správa železnic
48 komentářů