dkv-spojujeme

Registrace do nového mýtného systému běží: NENECHÁVEJTE JI NA POSLEDNÍ CHVÍLI

Kontrolní vozidla celní správy k mýtnému systému. Pramen: CzechTollKontrolní vozidla celní správy k mýtnému systému. Pramen: CzechToll

Dopravcům se počínaje nedělí 22. září otevřela možnost ostré registrace do nového mýtného systému. Veškeré informace k novému mýtu i

Dopravcům se počínaje nedělí 22. září otevřela možnost ostré registrace do nového mýtného systému. Veškeré informace k novému mýtu i odkazy na registrační místa jsou k nalezení ve speciální sekci deníku Zdopravy.cz. Nový mýtný systém bude spuštěn už 1. prosince, dopravci by proto neměli v zájmu hladkého odbavení registraci odkládat.

Povinnost provést novou registraci mohou dopravci splnit nejsnadněji online přes zákaznickou samoobsluhu na stránkách www.mytocz.eu. Palubní jednotka (nebo více jednotek) jim bude při registraci mezi 22. zářím a 30. listopadem doručena zdarma poštou do kanceláře v ČR a bezprostředně sousedících zemích.

Registraci lze provést také na více než 200 místech. Síť obchodních a kontaktních míst se z velké části překrývá s tou dnešní, zachována je také distribuce palubních jednotek na 15 regionálních pobočkách Hospodářské komory ČR. Zde se může dopravce objednat na konkrétní čas a vyhnout se tak zbytečnému čekání.

Satelitní palubní jednotka. Pramen: CzechToll

Satelitní palubní jednotka. Pramen: CzechToll

Registrace vozidel na obchodním místě je poměrně snadná. Po vyplnění potřebných základních údajů předloží provozovatel nebo řidič technický průkaz vozidla nebo osvědčení o registraci vozidla, následně by měl po provedení registrace důkladně zkontrolovat všechny údaje. V režimu předplaceného mýtného nezabere registrace jednoho vozidla na obchodním místě déle než pět minut času, v případě tří vozidel zabere akce deset minut času.

Přestože je proces nastaven uživatelsky maximálně komfortně, doporučuje nový provozovatel mýtného systému i Ministerstvo dopravy dopravcům, aby nenechávali povinnost registrace vozidel na poslední chvíli. Se startem nového mýtného systému by mělo být vyměněno více než 400 tisíc palubních jednotek a pokud by všichni nechali registraci na poslední chvíli, zcela jistě nebude v možnostech obchodních míst zachovat plynulý provoz odbavení.

Co vše můžete udělat v období předregistrace, tedy od 22. září 2019 do 30. listopadu 2019?
– zaregistrovat se do nového mýtného systému
– uzavřít smlouvy v režimu následného placení (režim POST-PAY)
– předplatit si kredit v režimu placení předem (režim PRE-PAY)
– zaplatit kauci a vyzvednout si novou palubní jednotku
– zakoupit si montážní sadu pro trvalé zapojení palubní jednotky do napájecí elektrické soustavy vozidla

Veškeré informace k novému mýtnému systému naleznete v mýtné sekci deníku Zdopravy.cz.

Tagy mýtný systém
Žádné komentáře