RegioJet zdražuje autobusy do Chomutova a Mostu, posiluje spojení do Chorvatska

Autobus Volvo Irizar PB, foto: Student AgencyAutobus Volvo Irizar PB, foto: Student Agency

Společnost RegioJet zdraží od 3. května jízdní na trase mezi Prahou, Louny, Mostem a Chomutovem. Současně od 6. května mírně

Společnost RegioJet zdraží od 3. května jízdní na trase mezi Prahou, Louny, Mostem a Chomutovem. Současně od 6. května mírně zredukuje jízdní řád, vrátí na něj ale více svých autobusů.

RegioJet nově bude obsluhovat všechny spoje autobusy Fun&Relax s obrazovkami v sedačkách, horkými nápoji zdarma a obsluhou stevardky, dopravce zruší takzvané ekonomické spoje, které poskytovaly nižší standard služeb.
O přepravu těmito spoji byl obecně nižší zájem – cestující jednoznačně preferují spoje provozované autobusy RegioJet s plným servisem“, řekla Marcela Hamříková, obchodní ředitelka autobusové dopravy RegioJet.

Z jízdního řádu mizí čtyři spoje každým směrem. Z Mostu do Prahy zmizí s jízdním řádem dva spoje denně, z Chomutova do Prahy jeden. První ranní spoj nepojede ve 4 hodiny ráno ze severu Čech, ale ve 4.55 z Chomutova, v 5:05 z Jirkova a v 5:30 z Mostu (tento spoj jede i nyní samostatně). Ve směru z Prahy mizí první ranní spoj v 7 ráno a večerní spoj ve 20 hodin.

Ceny jízdného stoupnou, většinou o 5-15 korun. Například s kreditovou jízdenkou zdraží cesta z Prahy- Hradčanské do Mostu o 15 % ze 100 na 115 korun. RegioJet to vysvětluje růstem nákladů. „Za poslední rok provozu vzrostly celkové náklady – jak v oblasti personálních nákladů tak i dalších. Snažili jsme se tento růst nepřenášet na naše zákazníky; proto jsme přistoupili jen k nejnutnějším úpravám tak, abychom udrželi zdravou ekonomiku této linky,“ doplňuje Marcela Hamříková.

RegioJet současně oznámil, že posílí svoji autobusovou linku do Chorvatska. Firma už dříve uvedla, že bude jezdit dvakrát týdně, některé spoje má ale už vyprodané. Od středy 2. května proto začne s prodejem míst do posilových autobusů.

Letní autobusové spoje z Brna a Prahy do Chorvatska patří mezi naše nejúspěšnější mezinárodní linky. Předpokládáme, že v letošním roce přepravíme nejméně o 50 % cestujících více než v loňském roce, kdy jsme naše linky na chorvatskou riviéru provozovali poprvé. Klienti jsou přitom různí – od jednotlivců přes zákazníky cestovních kanceláří až po cizince ze vzdálenějších zemí cestujících po Evropě“, dodala Hamříková. Spoj Praha – Split vyjede 25. května poprvé Od konce června (26. 6.) do začátku září (6. 9.) bude RegioJet provozovat autobusovou linku 2x týdně.

Tagy autobusem do Chorvatska Praha - Chomutov Praha - Most Praha - Split RegioJet
18 komentářů